cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 15°
15°

El sistema informàtic de l'Hospital s'aplicarà a altres centres sanitaris europeus

El sistema informàtic de l'Hospital de Manacor serà aplicat a altres centres sanitaris europeus i a més d'una dotzena de complexos hospitalaris espanyols.

Des de l'inici de la seva activitat sanitària, l'Hospital de Manacor s'ha caracteritzat per fer una forta aposta per les noves tecnologies informàtiques, la qual cosa que ha desencadenat que diversos centres sanitaris s'hagin interessat pel seu sistema. Entre aquests centres s'hi troba el Danish Centre for Health Telematics, centre tecnològic de Dinamarca que es dedica a investigar sobre les aplicacions informàtiques als hospitals, o altres hospitals de França i Espanya. Des del Departament informàtic, Jaume Horrach explicà que «en un nou hospital de petites dimensions i amb autonimia de gestió dels serveis, les dificultats per unificar un model d'història clínica, indiquen que el millor sistema és el del model documental».

A l'hospital s'hi ha implantat un sistema d'aquest tipus, basat en documents textuals elaborats sobre un conjunt de plantilles amb possibilitats gràfiques i amb una presentació similar a les carpetes tradicionals de les històries clíniques.

Aquest model que empra serà exposat en el proper mes de març al congrés d'Infosalud 99.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.