algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Una unitat de la Policia recorrerà la Part Forana per agilitar els tràmits del DNI

El Cos Nacional de Policia celebrà ahir el 175è aniversari

El 13 de gener de l'any 1824 i per una reial cèdula de Ferran VII es va crear la Policia del Regne, un cos de seguretat destinat a cobrir la necessitat d'afrontar «les variacions dels temps i dels costums». Passats ja 175 anys i després de ser anomenada de múltiples formes, el Cos Nacional de Policia continua la seva tasca per «millorar la qualitat de vida» del ciutadà, segons les paraules del cap superior de la Policia, Eduardo Pérez Extremera.

Amb aquest esperit d'assistència al ciutadà, Extremera anuncià ahir en les celebracions dels 175 anys de la fundació del cos, que «en aviat» es crearà una nova unitat destinada a la tramitació dels DNI a la Part Forana, fent més fàcil així els tràmits dels ciutadans que no resideixen a Palma o Manacor. A més, és previst que per al segon semestre d'enguany es posi en marxa una millora de la tramitació del carnet d'identitat, que tan sols necessitarà una compareixença de l'interessat i que es podrà recollir als deu o quinze dies.

Aquestes propostes entren dins el Projecte Policia 2000 que s'ha posat en pràctica de manera experimental en sis comunitats de l'Estat. Les Illes han quedat fora d'aquestes «proves», però Pérez Extremera explicà ahir que ja es començaran a efectuar les primeres passes per «adaptar-nos als nous canvis que arribaran». També és prevista la implantació de noves unitats destinades a recollir denúncies en el mateix lloc del fet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.