cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
20°

El Govern planeja adjudicar a una empresa privada l'hospital d'Inca

El projecte s'inspira en una experiència pilot de la Generalitat Valenciana a Alzira

Ara que l'Insalud es planteja la reconversió de tots els seus hospitals en fundacions públiques sanitàries com és el cas de Manacor, el Govern balear estudia un nou model de gestió que segons el conseller de Sanitat, Francesc Fiol, podria ser la fórmula gestora utilitzada en el futur hospital d'Inca, que ha de ser cofinançat per totes dues administracions. Aquest model consisteix en l'adjudicació de la construcció i l'explotació del centre hospitalari públic a una empresa privada.

Aquesta fórmula ha estat aplicada per primera vegada al País Valencià per dur endavant la construcció de l'Hospital Públic d'Alzira, que s'inaugurarà dia primer de gener. Aquest centre va ser adjudicat a l'empresa d'assegurances mèdiques Adeslas, que s'encarregà de la construcció de l'hospital i ara també ho farà de la gestió, tot i que els fons seran públics. De l'èxit d'aquesta experiència pionera dependrà l'aplicació d'aquest model al futur hospital d'Inca, va assenyalar Fiol, que considera aquesta opció com a molt interessant i engrescadora, i va anunciar que serà seguida de molt a prop pels tècnics de la sanitat balear.

Això sí, el conseller reconeix que per poder assumir aquesta fórmula s'haurà de consensuar amb l'Insalud, ja que l'Hospital d'Inca serà un consorci. Un consens que a priori no sembla fàcil d'aconseguir, ja que l'Insalud aposta obertament pel model de les fundacions i mai no han estat gaire partidaris d'aquestes altres fórmules, va indicar Fiol. S'ha de recordar, en aquest sentit, que l'hospital d'Alzira no depèn de l'Insalud, sinó del Servei Valencià de Salut, perquè les competències sanitàries estan transferides. No és el cas de Balears. No obstant això, hi ha molt bones relacions entre el Govern Matas i el Ministeri de Sanitat, encapçalat per Romay Beccaria, que dóna suport a la construcció de l'hospital a Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.