cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

El centreesquerra tem que les DOT siguin un «colador» d'urbanitzacions

El Pacte de Progrés hi veu un intent de desapoderar de competències el CIM

El Pacte de Progrés tem que les directrius d'ordenació del territori (DOT) es converteixen en un «colador» de noves urbanitzacions, per al qual passarien especialment les setanta-set arran de mar que el Consell de Mallorca ha paralitzat amb la seva moratòria.

La por del centreesquerra prové del fet que el conseller de Medi Ambient ha anunciat que a les DOT es deixarà als ajuntaments la iniciativa de proposar les desclassificacions. Les directrius assignaran a cada municipi un sostre poblacional i de construcció i partir d'aquest una indicació sobre la quantitat de terreny que ha de ser desclassificada. Ara bé, la tria del territori en concret per desclassificar la farà cada ajuntament.

Així, PSIB-PSOE, PSM i UM esperen que els ajuntaments que varen ser hostils a la seva moratòria aprofitin l'ocasió per tal de donar la llum verda definitiva a les urbanitzacions aturades.

El Pacte de Progrés sospita que les accions desclassificatòries s'adrecin principalment a les zones en les quals no existeix pressió urbanística i que, per tant, quedin en «pura façana». La situació, aleshores, per al centresquerra seria exactament la mateixa que va precedir la manifestació del 12-N.

En aquest sentit, es recorda que l'avançament de les DOT que va publicar el Govern balear diu que «les accions de reconversió de sòl urbanitzable en rústic es varen adreçar prioritàriament cap a aquelles zones on no hi hagi existit patrimonialització dels drets urbanístics i amb menor viabilitat des del punt de vista econòmic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.