cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Patrimoni dóna el vistiplau per restaurar la torre de Cala Santanyí

Les obres varen ser paralitzades perquè no se n'havia presentat cap projecte

La darrera comissió de Patrimoni donà el vistiplau al projecte de restauració de la torre de defensa de Cala Santanyí presentat per la Sala.
Des de Patrimoni s'explicà que «l'Ajuntament entregà tota la documentació fotogràfica i documental per tal d'avalar la rigorositat del projecte de restauració. A més, devora la torre s'han trobat uns trossos de marès que formaven part del punt de suport de la volta de l'antiga construcció que permeten que el projecte encara s'ajusti més a la realitat».

La restauració s'haurà de fer amb els materials antics que la formaven inicialment. Aquesta és l'única prescripció que ha establert Patrimoni per tirar endavant la iniciativa i, encara que moltes de les pedres s'empraren per fer el llit de la rotonda que hi ha al seu costat, sembla que als voltants de la torre n'hi ha abastament.

Així mateix, la Sala haurà d'enderrocar el tram de la torre que va reconstruir el passat mes d'octubre sense tenir permís. Aquest tram, d'aproximadament un metre quadrat, s'haurà de desfer perquè no es va construir amb els materials antics i a més s'emprà formigó.

Cal recordar que la Sala començà les obres de restauració d'aquesta torre sense haver presentat ni tan sols el projecte a Patrimoni, motiu pel qual al cap d'una setmana varen ser paralitzades pel CIM. La documentació que ara s'ha presentat pertany a l'antiga família propietària d'aquesta torre i data de principi de segle.

Temps en què la torre es trobava en molt millor estat de conservació, atès que ara es troba quasi del tot esbucada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.