algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Extingir un incendi forestal durant un dia costa tres milions de pessetes

L'Ibanat quantifica les despeses de totes les seves intervencions

La memòria de la Campanya de Vigilància i Extinció d'Incendis Forestals correponent a 1998 quantifica les despeses de cadascuna de les actuacions contra el foc.

Fou durant l'any 1997 quan es posà en marxa la iniciativa de realitzar una valoració exhaustiva del cost econòmic que suposà l'extinció de cadascun dels incendis forestals. A causa de la importància que representa disposar d'aquestes dades econòmiques, en la campanya d'enguany també s'ha fet aquesta valoració.

A més dels incendis forestals, l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) realitza la quantificació de tots aquells incidents en els quals es mobilitza personal i maquinària, encara que molts d'ells són falses alarmes, focs petits a abocadors de fems i altres situacions de menor importància.

Per a l'elaboració de la valoració s'ha utilitzat un quadre, ja elaborat l'any passat, en el qual s'inclouen tots els mitjans, tant humans com de maquinària, que intervenen en l'extinció, incorporant altres despeses importants com l'avituallament o l'aigua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.