nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

La cirurgia d'emfisema consolida Son Dureta dins l'elit dels hospitals estatals

Aquesta malaltia afecta gairebé el 10% de la població i només els fumadors

La cirurgia de l'emfisema pulmonar avançat és una tècnica quirúrgica que es practica en molt pocs hospitals de l'Estat. De fet, aquesta malaltia només s'opera a Madrid, Barcelona, València, Còrdova i, ara, a l'hospital Son Dureta de Palma, que d'aquesta manera s'instal·la a l'elit dels centres hospitalaris estatals i es manté a l'avantguarda sanitària d'aquest país.

L'emfisema pulmonar és una malaltia crònica associada al consum de tabac, que afecta entre el cinc i el deu per cent de la població espanyola, segons dades dels especialistes que constitueixen el nou servei de Son Dureta. De fet, l'emfisema és la tercera causa de mort en el món.

La característica més definidora d'aquesta afecció, que converteix els pulmons en «una mena de formatge de gruyère, ple de forats», segons una metàfora molt gràfica del doctor Àlvaro Agustí, cap del servei de Pneumologia, és que no tots els fumadors la pateixen, però tots els que la pateixen són fumadors. Concretament, de la població fumadora, que representa aproximadament el 40% del total, el 20% patirà d'emfisema pulmonar, i d'aquests només el 30% compliran els requisits necessaris per poder ser operats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.