algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Els voltors tornen a Artà

Per primera vegada en 60 anys, una parella ha nidificat a les serres de Llevant

Les tasques de recuperació del patrimoni natural balear duites a terme durant els darrers anys han aconseguit una fita històrica: una parella de voltors ha nidificat a les serres d'Artà, fet que no es produïa, segons els pagesos més ancians de la zona, des de la dècada dels 30.

El descobriment fou d'allò més curiós. Durant el mes d'octubre, mentre s'elaborava el cens anual d'aquesta espècie a la serra de Tramuntana, els tècnics de la Fundació per a la Conservació del Voltor s'adonaren que, a primeres hores del matí, una parella es dirigia a la serralada nord sobrevolant l'Albufera d'Alcúdia. De seguida, els tècnics es preguntaren d'on venien aquells dos exemplars i, sobretot, on passaven la nit. Això significava que havien nidificat fora de Tramuntana.

Ben prest, la parella fou localitzada a les serres d'Artà i s'espera que pel febrer ponguin els primers ous.
Juan José Sánchez, coordinador de la Fundació per a la Conservació del Voltor, expressà a Diari de Balears la seva satisfacció per la recuperació d'aquesta zona com a hàbitat: «De moment, les dues aus estan preparant i marcant el territori per poder criar. El que no sabem encara és si obtenen aliment allà o a Tramuntana, però sí que està demostrat que passen la nit en el municipi d'Artà, la qual cosa vol dir que hi tenen un niu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.