cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

Els projectes modificats i mal acabats encareixen les obres del pla Mirall

El PSM acusa el PP de manipular el finançament perquè no computa com deute oficial

Dos dels capítols més importants d'inversions de Cort, el pla Mirall i la Universíada estan experimentant augments en les seves despeses per la modificació de projectes i les obres mal acabades.

Aquesta situació ha provocat la preocupació del portaveu nacionalista, Sebastià Serra, qui ha declarat a Diari de Balears que «el deute oficial de l'Ajuntament és de 20.000 milions de pessetes. El govern municipal ha pactat amb les entitats bancàries no pagar mota durant dos anys, però l'any 2012 ha d'estar tot liquidat amb uns interessos del 4 per cent. No obstant això, a més d'aquest deute oficial, hi ha el finançament del pla Mirall, que puja a 15.000 milions de pessetes, repartits en un 55 per cent de l'Ajuntament i un 45 per cent del Govern balear. El PP juga amb la idea que el finançament del pla Mirall no computa com a deute oficial, però els doblers han de sortir d'allà mateix».

El regidor del PSM indica que «estam assistint a la realitat de la modificació de projectes i de les obres mal acabades, que signifiquen un increment de les despeses del qual ningú no en dóna compte. Pensam que hi haurà molta diferència entre els pressuposts inicials i els finals. Ni tan sols sabem si aquests costs afegits els assumeix l'Ajuntament o les empreses responsables». «No volem ser alarmistes perquè el més important rau en el fet que les obres s'acabin prest i bé sense que els diners es disparin, però el PP ha pecat de voler executar un pla massa ambiciós en un any i mig o dos. Consideram que l'organització del pla Mirall hauria d'haver estat més responsable i rigorosa, i fixar-se un termini d'uns cinc anys i perdre de vista la meta de les eleccions municipals».

Recaptacions extraordinàries  

Sebastià Serra destaca, igualment, que la Universíada ha augmentat les inversions previstes amb ampliacions de l'estadi, una nova pista d'escalfament devora el recinte de Son Moix i els accessos a les piscines de Son Hugo. Serra sortí del Patronat de la Universíada perquè considerava que no es donaven suficients explicacions de les despeses. El portaveu nacionalista recorda que estan pendents possibles recaptacions extraordinàries com les ampliacions de l'aeroport o la venda de les tombes, encara no construïdes, de Son Valentí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.