algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Gómez Acebo denuncia la Sala per aturar la segregació d'una part de Vinagrella

El projecte de segregació preveia 21 parcel·les de 16.000 metres amb finalitat rústica

La societat Gómez Acebo y Compañia S.A. ha presentat un contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de les Balears contra l'Ajuntament de Llubí per haver denegat la parcel·lació d'una part de la possessió de Vinagrella, coneguda com a Xarbet.

El juliol de l'any passat es va presentar a les dependències municipals una petició per segregar la pràctica totalitat de la propietat en 21 parcel·les d'una extensió aproximada de 16.000 metres quadrats. La documentació no precisava si la finalitat d'aquesta segregació era urbanística o rústica per la qual cosa l'Ajuntament va requerir els propietaris perquè ho precisassin i perquè indicassin els tipus de cultiu i d'explotació agrària que s'hi faria en aquestes finques. Tot i que els propietaris indicaren que la divisió es feia amb finalitats agrícoles l'Ajuntament no atorgà el permís amparant-se en la normativa urbanística del municipi.

Segons indicà la batlessa, Margalida Miquel, la planificació estableix que són necessaris almenys 30.000 metres per fer segregacions d'aquest tipus en aquesta zona». A més, es dóna l'agravant que una part de la finca es troba dins zona ANEI, (Àrea Natural d'Especial Interès d'especial protecció, per la qual cosa en farien falta 200.000 metres per segregar o bé, deixar fora el tros afectat per aquesta qualificació.

Segles d'història
La possessió de Vinagrella és una de les més antigues de Mallorca. Constatada a l'època islàmica com una alqueria ja se sap que existeix com a possessió al segle XIII. Al segle XVII va passar a mans dels senyors Zafortesa que ha han mantingut la propietat des de llavors. La seva extensió ha variat molt al llarg de la història. Des de les 186 quarterades del S XVI, es passà a 436 al 1860, convertint-se en la més extensa del terme. El 1997 tenia encara unes 300 quarterades incloent les impressionants i antigues cases dels amos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.