algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

El Govern investiga les causes que fan tornar blanca la sobrassada illenca

Agricultura sospita que l'origen podria ser una partida de pebre bord de mala qualitat

Part de la sobrassada de matances s'està tornant blanca enguany. Aquest típic producte mallorquí, que moltes famílies elaboren de manera artesanal, ha perdut el seu característic color no poques ocasions. Aquest fenomen, però, no ha afectat els productes treballats de manera industrial, els quals són sotmesos a estrictes controls i tenen la denominació Indicació Geogràfica Protegida, segons el Consell Regulador de Sobrassada de Mallorca .

La notícia del «mal blanc» a la sobrassada de matances ha causat alarma i indignació entre tots els mallorquins afectats. Algunes famílies consultades per aquest diari demanen «compensacions econòmiques».

Mitjans de comunicació com El País i la cadena de televisió Tele-5 han dedicat àmplia cobertura a la qüestió en els seus espais informatius. Davant l'expectació i l'alarma que ha causat la notícia, la Conselleria d'Agricultura i la direcció general de Consum del Govern balear han obert una investigació per determinar les causes que provoquen que la sobrassada d'enguany tengui aquest peculiar color. La Conselleria sospita que la causant d'aquest deteriorament sigui una partida de pebre bord de mala qualitat, la qual s'hagui distribuït per tot Mallorca. No obstant això, els budells, el greix del porc, la humitat de la sal, la temperatura, la tècnica emprada o la mescla de tots aquest factors podrien haver influït també en el deteriorament del producte, segons han explicat diversos experts consultats. En aquest sentit, el responsable d'una empresa d'embotits ha afirmat que la sobrassada es pot tornar blanca si els porcs l'alimenten amb molt de pinso. «La carn de porc pot retenir molts líquids per mor d'aquest pinso. Aquesta quantitat de líquid fa que es deteriori la sobrassada», explica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.