nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'atur a les Balears cresqué un 44 per cent el mes de novembre

El final de la temporada turística marca la baixada d'ocupació més important de l'any

La taxa d'atur a les Illes Balears pujà durant el mes de novembre un 44'61, fet que significa que ara hi ha 9.658 persones més sense feina que fa un mes. Aquest fenomen és la conseqüència del final de la temporda turística el passat 31 d'octubre que, com cada any, produeix un descens important en el nombre d'ocupats. Amb l'arribada de la primavera aquesta situació es reproduirà a la inversa.

L'«espectacularitat» d'aquestes xifres contrasten amb la resta de comunitats autònomes que, en el seu conjunt, no superaren el 0'05 per cent d'increment.

El nombre d'aturats registrats a les oficines de l'Institut estatal d'ocupació (Inem) una vegada finalitzat el mes de novembre pujà respecte de l'octubre en totes les comunitats, llevat d'Astúries, Canàries, País Valencià, Madrid, Múrcia i Navarra, a més de l'especial increment a l'arxipèlag.

Segons les dades del Ministeri de Treball, en el conjunt de l'Estat la desocupació augmentà el mes passat 826 persones, amb la qual cosa el nombre de persones que cerquen feina se situà en 1.804.518 o, el que és el mateix, en un 11'03 per cent de la població activa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.