nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 12.28°
14°

El Govern elabora un pla per gestionar aviat l'aeroport de Palma

Mentrestant, diferents col·lectius del sector turístic aposten per privatitzar-lo

El Govern balear, a través de la Conselleria de Turisme, prepara un pla de gestió conjunta de l'aeroport de Son Sant Joan.
Fonts del Govern confirmaren que el mateix conseller de Turisme, José María González Ortea, ha iniciat la coordinació d'un projecte que preveuria la formació d'un possible consell d'administració amb diferents entitats, així com les funcions que tindria cada una d'aquestes en el control i gestió de les diferents instal·lacions aeroportuàries.

Precisament, en relació a la imminent cogestió dels aeroports d'AENA, diferents col·lectius relacionats amb el món turístic i empresarial expressaren ahir els seus posicionaments, que en molts de casos van més enllà d'una simple descentralització per fer una forta aposta per una privatització total.

Tant la CAEB com Cambra de Comerç, fa temps que demanen que l'aeroport es gestioni per entitats de les Illes. Concretament, la seva aposta apunta cap al model francès, segons el qual són les mateixes cambres de comerç i els empresaris, juntament a les administracions locals, les responsables d'articular els serveis.

Més asèptics en la seva anàlisi es mostraren els responsables de la Federació Hotelera de Balears. «El més important és que l'aeroport funcioni al cent per cent, independentment de qui ho faci funcionar. De tota manera, dubtam que AENA cedeixi competències a un aeroport tan rendible com és el de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.