algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

PP: «El Consell fa apologia del racisme»

Atribueix les declaracions contra el Govern a una «xenofòbia encoberta»

El PP balear va qualificar ahir d'«apologia del racisme» les declaracions efectuades per la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, i el president de la Comissió de Benestar Social, Damià Pons, en què acusaven el Govern balear de fomentar el racisme amb la proliferació de tanta obra pública i la consegüent arribada de milers d'immigrants per treballar en el sector de la construcció.

Des del PP es reclama que el Consell de Mallorca rectifiqui les afirmacions realitzades pels seus responsables i es demana si el que aquesta institució realment vol «és paralitzar les obres públiques per evitar l'arribada d'immigrants o, en el cas de les zones rurals on hi treballadors immigrants, suspendre la producció per expulsar-los».

Segons la formació conservadora, «escudar-se en la presumpció que Mallorca i els mallorquins no estan preparats per fer front a situacions que exigeixen ser solidaris amb col·lectius ètnics o socials desfavorits, suposa un clar exemple de xenofòbia encoberta, impròpia d'unes formacions que s'autopostulen com a progressistes, i és molt il·lustratiu del caràcter intolerant i sectari dels seus autors».

Munar i Pons expressaren dilluns el temor que un cop que acabin les obres del pla Mirall es produeixin brots xenòfobs quan els immigrants competeixin per llocs de feina. Des del Consell de Mallorca es calcula que en els últims mesos s'ha registrat un increment d'entre 7.000 i 10.000 persones en la població estrangera no comunitària a les Illes. D'aquests, una àmplia majoria, al voltant d'un vuitanta per cent, prové del Magrib i de l'Àfrica subsahariana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.