cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Bisbat, hotelers i les ONG aporten 30 millons més per ajudar Centreamèrica

Inca, Capdepera i Arta són fins ara els pobles més solidaris amb els damnificats

Mallorca continua contribuint a pal·liar els danys ocasionats per l'huracà Mitch mitjançat les aportacions voluntàries dels ciutadans. Bisbat, hotelers i diferentes ONG com Mallorca Solidària i el Fons Mallorquí de Solidaritat varen informar ahir de les diferentes donacions econòmiques que han rebut per ser enviades a Nicaragua i Hondures, principalment.

D'una banda, Mallorca Solidària va lliurar ahir a Caritas vuit milions de pessetes provinents de la recaptació que ha fet la Federació Hotelera de Mallorca. L'acte de lliurament va tenir lloc en el Palau Episcopal. Teodor Ubeda va rebre el president de l'ONG Mallorca Solidària, Josep Forteza-Rey i el president de la Federació Hotelera, Pere Cañellas.

En el decurs d'aquesta reunió es va lliurar a la directora de Caritas Diocesana, Maria Salleras, els vuit milions de pessetes recollits per la Federació Hotelera. Segons el Bisbat, «Caritas ha engegat actuacions immediates d'ajut a la població orientades a assegurar la seva seguretat alimentària i sanitària, a més de preveure als damnificats de recer i albergs temporals.

Una altra ONG que va organitzar una campanya d'urgència per als damnificats de l'huracà Mitch és el Fons Solidari de Mallorca. Aquesta entitat ha recollit ja quasi 22 milions de pessetes a través d'ajuntaments, instituts, escoles, associacions i particulars. Entre els ajuntaments més solidaris destaquen Capdepera amb 3'5 milions de pessetes i Inca amb tres milions. Artà també es un poble digne de ser destacat, ja que els seus ciutadans han donat quasi dos milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.