muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.13°

La Plataforma vol un referèndum per decidir si se salva l'escala de la Plaça

La Plataforma Pro-escala reclama la convocatòria d'una consulta popular per decidir si s'ha de modificar el projecte de reforma de la plaça Major per tal de salvar la polèmica escalonada i eliminar la rampa prevista inicialment. Aquest referèndum s'hauria de fer amb el mateix sistema que se segueix en l'elecció dels càrrecs del simulacre de Moros i Cristians.

Els representants de la plataforma han qualificat «d'inadequada i d'inútil» la comissió tècnica, externa a l'Ajuntament, que el batle Miquel Oliver vol convocar per decidir el futur de la plaça. Segons diuen «allò que s'ha de resoldre no és una qüestió tècnica». A més, asseguren que el poder decisori d'aquesta comissió «suposaria una usurpació de la voluntat dels pollencins».

En aquests termes s'han manifestat els representants de la Plataforma després de la reunió que varen mantenir divendres passat amb la comissió municipal d'Urbanisme.

La Plataforma esmenta que proposà a la comissió que «es revisi un projecte que bona part del poble considera com un desbarat. Entenem que els pollencins veuen necessària una millora de la plaça però sense que afecti el seu caràcter tradicional». Així, a més de demanar que l'escala no desapareixi pretenen que es mantengui l'actual perímetre i l'altura de la plaça respecte dels carrers que l'envolten.

La Plataforma argumenta que l'actual projecte de remodelació presenta nombrosos inconvenients tant de caràcter estètic com pràctic, com ara la construcció d'un mur d'un metre quaranta d'altura que actuarà com una barrera entre la plaça Major i la del Mercat. Fan esment també que aquest mur suposarà un perill per a la integritat física de les persones, sobretot quan es concentra molta gent a la plaça per les festes.

Per un altre costat, la Plataforma ha informat que en els propers dies fa comptes lliurar a l'Ajuntament les més de dues mil signatures de suport que han aconseguit recollir entre la població de la vila.

Democràcia pollencina

Si hi ha un poble a Mallorca on la paraula democràcia s'hi ha posat de moda aquest és Pollença. En pocs mesos als pollencins se'ls volia canviar la festa dels moros i cristians i ara la plaça Major. En el primer cas ja se sentiren fortes veus de protesta i es va demanar que la modificació de la festa es fes si ho autoritzava el poble en una consulta popular. Els acèrrims defensors de l'escala demanen un altre referèndum per salvar el que consideren com un element emblemàtic a la Plaça. Independentment de si tenen o no raó, tant en el primer cas com en aquest s'ha reaccionat tard, molt tard.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.