nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L'escassa qualitat del material d'obra del pla Mirall provoca fortes crítiques

Manacor, Sant Llorenç i Montuïri són els municipis que tenen més deficiències

Les obres del pla Mirall estan creant problemes a distints municipis de la comarca de Manacor, però en aquesta ocasió no és precisament per incompliment dels terminis d'execució. Les protestes les ha desfermades la manca de rajoles de fabricació mallorquina que ha provocat que algunes constructores hagin adquirit el material fora de l'Illa, i que la qualitat no sigui la que estava prevista als projectes inicials.

Actualment, tres són els ajuntaments que estan rebent queixes: Manacor, Sant Llorenç i Montuïri.

Els grups de l'oposició de l'Ajuntament de Manacor varen denunciar durant el darrer ple de la corporació que s'estan emprant peces de més baixa qualitat que la prevista. Segons Antoni Mestre (PSOE), «el que més ens preocupa és la improvisació amb què s'estan duent a terme els projectes i que aquests no s'ajustin al què es va pressupostar inicialment».

A Montuïri també s'han detectat problemes amb el material d'obra, que ha estat motiu de discrepàncies entre equip de govern i oposició. Així PSOE i PSM han presentat una moció sobre el projecte de «voravies de tot el poble» i critiquen, talment com passa a Manacor, que ha empitjorat la qualitat. Els portaveus Gabriel Miralles, del PSOE, i Mateu Ginard, del PSM, varen demanar un informe al Consell Insular de Mallorca que revela que «existeix una diferència de preu de 15 milions de pessetes entre el material que s'ha utilitzat i el presupostat».

Les crítiques a Sant Llorenç no han estat tan fortes. El batle d'aquest municipi, Mateu Puigrós, ha explicat que «les obres majors com ara l'embelliment de sa Màniga de cala Millor encara no s'han iniciat. Sabem que existeixen molts de problemes per trobar els materials que figuren als projectes i ens hem vist obligats a comprar uns altres que els substitueixin per així acabar les obres com més aviat millor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.