algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Greenpeace no troba flora autòctona a cap viver illenc per repoblar la Trapa

L'organització ha hagut d'anar a planters de Girona per adquirir-ne 1.100 exemplars

64522
Plantes de Girona per repoblar el bosc de la Trapa. | J.Rosselló

Greenpeace ha hagut de recórrer a un viver de Girona per trobar exemplars per reforestar la Trapa. Només un establiment de Mallorca en tenia alguns però en molt poca quantitat.

Amb dades com aquesta com a toc d'alarma, el veler Zorba, pertanyent a l'organització, amarrà ahir matí al port de Palma procedent de Barcelona. A bord duia 1.100 exemplars de planta adquirits en un planter gironí amb l'objectiu de començar a reforestar la zona protegida d'Andratx aquest cap de setmana.

Les tasques es duran a terme en coordinació amb el GOB, que adquirí la Trapa després que, fa pocs anys, el foc castigàs la zona. El carregament desembarcat consisteix en 230 alzines, 200 oliveres, 69 coscolles, i altres desenes d'espècies originàries de l'Illa.

El Zorba, que es dedica de forma habitual a activitats d'educació ambiental, fou escenari d'una roda de premsa on el coordinador de campanya, Miguel Àngel Soto, informà que les tasques a la Trapa s'inclouen en una operació d'àmbit estatal que du per lema posant arrels. L'objectiu és demostrar la viabilitat de recuperar els ecosistemes forestals amb les espècies autòctones i amb tècniques de baix impacte per a l'entorn.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.