algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

50.000 nins votaren els seus representants en els consells escolars

93368
Els escolars d'ESO anaren ahir a votar. | J.Morey.

Un total de 50.000 alumnes d'Educació Secundària Obligatòria estaven convocats ahir per votar els seus representants escolars. Aquesta setmana també votaran els pares i els professors per designar els seus representants en el Consell Escolar. Amb els vots d'enguany es renovaran la meitat dels membres dels centres escolars que no són càrrecs, és a dir, els representants dels alumnes, professors i pares. Per tant enguany no s'eligeixen els directors dels centres, caps d'estudis i representants dels ajuntaments municipals.

També voten els centres de nova construcció i aquells que no tenen cap representant d'un sector del Consell Escolar perquè manquen de substituts.

Els consells escolars són òrgans col·legiats de govern dels centres. Cada un d'ells representa l'instrument de participació dels grups que integren la comunitat educativa en els col·legis i instituts. La seva presència es obligatòria en els centres que són públics. Atendre els drets i les llibertats de professors, pares i alumnes i prendre decisions importants sobre el futur de l'educació són els objectius d'aquests consells escolars. Per altra banda avui 7.300 professors de l'Ensenyament públic no universitari podran elegir els seus representants sindicals. Seran un total de 33 delegats els que se nomenaran.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.