cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

Greenpeace posa proa contra la construcció en el litoral de les Balears

El vistiplau del Congrés dels Diputats a la regeneració de platges amb arena dels fons marí balear és «una emblanquinada» que «condemna el litoral», segons Greenpeace. Operacions d'aquesta mena, asseguren els ecologistes, no tenen cap intenció de preservar el medi natural, sinó que són un «apadassament» a desequilibris causats per infraestructures costaneres que han alterat la dinàmica del litoral. Obres com aquesta, asseveren, haurien de ser objecte d'una moratòria.

El Congrés, com informàrem fa uns dies, rebutjà la proposta de de Izquierda Unida de frenar les extraccions d'àrids. «Amb aquesta decisió s'està condemnant el litoral balear a seguir el camí de la gestió costanera que ha estat habitual en aquest país des de fa anys», afirma la responsable de la Campanya d'Hàbitats de Greenpeace Espanya. «L'extracció d'arenes i el seu posterior abocament en platges en desequilibri "ha afegit" ha demostrat ser ineficaç així com costa ambiental, social i econòmicament».

L'organització reivindica un altre pic la gestió costanera «integrada i sostenible en la qual no hi caben apadassaments com la regeneració de platges». La clau, asseguren, «és necessari solucionar el greu problema de l'erosió costanera en el seu origen, identificant i corregint els factors desestabilitzadors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.