muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

El PP vota per l'autodeterminació perquè vol fer 'coses constructives'

El batle Francesc Aguiló no pogué amagar la sorpresa per la postura dels populars durant el ple

El Partit Popular de Campanet va votar a favor del dret d'autodeterminació de les Illes Balears en el transcurs del darrer ple. Els populars donaren suport així a la moció presentada pel PSM en la qual «es constata el dret de les Illes Balears a determinar el seu futur, com a poble, en democràcia, pau i solidaritat, tot acceptant que si els pobles de les Illes majoritàriament ho decidissin en puguin assolir les màximes quotes d'autogovern i sobirania política».

Així mateix es demana «a tots els grups parlamentaris del Congrés dels diputats i del senat que donin suport al reconeixement del caràcter de nacionalitat històrica de les Illes Balears».

La moció va ser aprovada amb els vots dels regidors nacionalistes, populars i independents. Només l'únic regidor del PSOE va manifestar el seu desacord amb la proposta i s'abstingué. El batle, Francesc Aguiló (PSM), manifestà la seva sorpresa per la postura dels populars i els va donar l'enhorabona per haver secundat la petició d'autodeterminació.

La portaveu dels populars, Magdalena Femenia, considera que «amb aquesta actitud el PP ha demostrat que té el tarannà més obert i dialogant de tots els partits del consistori municipal. A més hem donat una lliçó que volem col·laborar i fer coses constructives en lloc de cercar l'enfrontament polític perquè sí».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.