nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Una amarga tornada a la presó

El britànic que fugí del centre diu que ho va fer per protegir la seva companya

Paul Edwards Heath ha tornat al lloc on no volia romandre. Des de diumenge passat a l'horabaixa de dimecres, aquest britànic de 30 anys aconseguí evitar ser capturat tot i que sabia que tard o d'hora s'havia d'entregar.

A partir de l'espectacular fugida en l'interior d'un contenidor de fems, Paul aconseguí arribar fins a un bosc de Santa Ponça, on passà la nit. Segons relatà el protagonista de l'escapada en els jutjats, fou un taxi el que el traslladà fins a aquell punt poc després d'haver sortit del contenidor. Els investigadors de la Guàrdia Civil mantenen una altra versió i creuen que alguna persona el recollí amb un cotxe i el deixà prop del bosc de Santa Ponça.

Paul Heath es refugià en un dels apartaments Trianón I de Magaluf, on anteriorment havia residit la seva companya sentimental, Amanda. Tot indica que la parella tan sols va tenir una mitja hora per romandre junts, ja que les vigilàncies de la Guàrdia Civil impedien qualsevol altra reunió. Paul passava les hores en l'apartament 70 de la setena planta i tan sols podia veure «alguna persona» que li proporcionava menjar. La desesperació del britànic creixia per moments perquè era impossible posar-se en contacte amb la seva companya, igual que abandonar l'Illa, acció que ja descartà des d'un principi segons manifestà en els jutjats.

La Guàrdia Civil vigilava els apartaments sense tenir coneixement de la presència de l'individu cercat en un dels habitatges. No fou fins que un veí del bloc telefonà a la central de l'institut armat per comunicar que l'home que apareixia en els diaris es trobava amagat en la setena planta dels Trianón.

A les 15.30 hores, un grup d'agents inspeccionà els apartaments fins tenir la seguretat que dins el número 70 es trobava Paul. L'home no obria tot i la insistència dels efectius de la Guàrdia Civil. La companya sentimental del britànic va col·laborar amb els investigadors i fou ella la que demanà a Paul que obrís la porta amb un dramàtic «open the door, please». Paul va notar que la seva aventura havia acabat i decidí obrir la porta. La parella es va fondre en una abraçada i els agents els deixaren parlar a soles durant uns quinze minuts. Després, l'individu fou traslladat a la caserna de Palmanova, més tard a la de Palma i als jutjats, on el magistrat decretà la seva llibertat pel delicte que havia comès. La condició de pres preventiu féu que Paul Heath hagués de tornar al centre penitenciari d'on havia escapat.

Segons explicà el fugitiu al jutge, l'únic motiu que l'impulsà a preparar la fugida va ser el de «protegir Amanda» de les persones que l'havien amenaçat de mort a ell. En una carta que Paul envià a la seva companya setmanes abans de la fugida va escriure: «Tornarem a estar junts i no caldrà que vénguis a veure'm a la presó». Els desitjos de Paul no s'han vist acomplerts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.