algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

25.000 persones amb una sola veu: «Prou»

El GOB volgué deixar clar que la manifestació era contra el model territorial del Govern de Matas

105172

Una gernació va estibar la plaça Major contra la política urbanística del Govern.

J.Morey.

Uns vint-i-cinc mil mallorquins acudiren a la crida del GOB i ompliren ahir els carrers de Palma en una manifestació de les que passaran a la història. Si quedava cap dubte sobre a qui s'adreçava l'imperatiu «Prou urbanitzacions», quedà ben clar: el destinatari era, segons els organitzadors, el Govern de Jaume Matas, responsable principal amb els seus antecessors, del desordenat i desmesurat creixement urbanístic que pateixen les Illes Balears.

Més de 30 mil illencs, segons el GOB "entre dotze i quinze mil, segons la Policia" recorregueren el trajecte entre la plaça d'Espanya i la plaça Major amb pancartes que demananaven l'aturada urbanística i la salvació d'espais naturals concrets.

També sovintejaren els crits contra el Govern Matas i el Partit Popular: «Boti, boti, boti, del PP el que no voti», «Matas, c...., urbanitzador», «Ho tenim tot però ens ho volen llevar tot». Manifestacions que s'incrementaren en arribar davant la seu del Parlament.

La capçalera de la manifestació, precedida per una colla de xeremiers, estava integrada per representants de les entitats cíviques convocants. Portaven el lema «No més urbanitzacions». A continuació venien els representants del món sindical, els grups polítics del centreesquerra "cadascun amb les seves pancartes" i, finalment, una gernació de persones que cinquanta minuts després de començar la manifestació continuaven sortint de la plaça d'Espanya i es convertien en un riu que no es va aturar fins en arribar a la plaça Major.

La plaça Major es va omplir de gom a gom i fins passada mitja hora llarga no deixa de rebre l'afluència de mallorquins.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.