lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

La Premsa Forana bull amb l'urbanisme

Els responsables de les revistes destaquen el gran rebombori que desferma aquesta qüestió

Els responsables del Pacte de Progrés del Consell de Mallorca varen reunir dilluns passat a Algaida els representats dels mitjans de comunicació locals dels diferents pobles de Mallorca. La presidenta, Maria Antònia Munar; el vipresident Pere Sampol i els consellers del CIM Francesc Antich i Francesc Quetglas els explicaren la política urbanística que vol posar en marxa el Govern amb la moratòria i els convidaren a adherir-se a la manifestació de demà.

Davant aquest missatge els representants de les revistes i televisions locals, que són els que trepitgen el poble cada dia, no aturaven de prendre notes. Ho feien després d'admetre que hi ha un gran rebombori pels municipis i que s'ha aixecat gran expectació davant la manifestació convocada per a demà contra el creixement urbanístic.

Diari de Balears parlà amb els representants dels mitjans de comunicació dels pobles més afectats per la moratòria i els demanà, com a cronistes locals que són, què es parla al carrer sobre aquesta qüestió.

Jaume Vallbona, director de la revista Dies i Coses de Calonge (Santanyí) explicava que «hi ha expectació al poble. Tothom parla que ja és ben hora d'aturar i més tenint en compta que a Calonge hi ha molta de preocupació per aquest tema davant la forta pressió urbanística que es deriva de la proximitat de Cala d'Or. Jo he pogut sentir pels cafès com la gent parla sobre de què passarà amb es Pujol i sa Talaiola i també si dijous "per demà" anirà molta de gent a la manifestació».

Coloma Julià, directora de la revista Llucmajor de Pinta en Ample, comentà al respecte que «a Llucmajor es parla molt del tema i, malgrat jo no vagi pels cafès, sé que està a l'ordre del dia. La nostra revista dedica l'editorial a la moratòria i al 12N i això ha fet que el poble bulli encara més. La gent amb la qual parlam creu que a Llucamjor ja hi ha prou urbanitzacions i que és necessari fer qualque cosa».

Francisca Burguera, redactora de la revista L'Espira de ses Salines apuntà: «De ses Salines no sé si anirà molta de gent a la manifestació de dijous, però el cert és que la moratòria és un dels temes de tertúlia, malgrat que afecti només dues zones urbanitzables petites vora la Colònia de Sant Jordi. Estic convençuda que hi ha sensibilització al nostre poble per tot aquest tema».

Antoni Ferrer és el director de la revista Perlas i Cuevas de Manacor. Sobre el que diuen a la ciutat comentà: «A Manacor hi ha sectors més sensibilitzats amb la necessitat de protegir el territori, i és evident que a alguns indrets aquest ha estat un tema d'actualitat. Jo no en vull pronunciar-me sobre si és necessària o no».

Gracià Sànchez dirigeix el Punt Informatiu de Pollença, i creu que «la gent ho du molt confús, això de la moratòria. Uns cruen que es desclassificaran les urbanitzacions i no saben que només s'aturaran durant sis messos. Altres creuen que tot això de la moratòria els afectarà la seva caseta de fora vila. Hi ha desconeixement del tema, però se'n parla per Pollença».

Pere Maiol, representant de Televisió Felanitxera, comenta que «a Felanitx, com tots els pobles, hi ha dos sectors, un que està en contra i l'altre a favor de la moratòria. Davant aquest fet és normal que l'urbanisme, la moratòria i la manifestació de dijous estigui damunt fulla. El nostre Ajuntament es pronuncià a favor de la moratòria del Consell i anirà a la manifestació. De tot això a través de la televisió n'hem fet un ampli seguiment i estic segur que ha ajudat a encalentir l'ambient de Felanitx».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.