nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El PSM «demostra» que la reconversió del mapa sanitari balear «és un frau»

«El dèficit dels llits de malalts aguts s'incrementarà en comptes de minvar»

Fa unes setmanes l'Administració Autonòmica va signar un conveni amb l'Insalud, mitjançant el qual es vol aconseguir una nova estructuració del mapa sanitari balear, que serà marcada per l'entrada en funcionament de l'hospital de Son Llàtzer i la construcció de l'hospital d'Inca. Un acord que en principi semblava molt positiu per al sector assistencial de les Illes. Però ara, després d'analitzar l'acord en profunditat, el PSM assegura que «es tracta d'un gran frau a la societat mallorquina».

Pere Sampol, secretari general del partit nacionalista, va explicar que, una vegada que s'hagi fet la reestructuració prevista, s'incrementarà el dèficit de llits hospitalaris, en lloc de reduir-se.

L'estudi elaborat pel PSM fa un especial esment en la reconversió dels hospitals mallorquins Joan March, Psiquiàtric, General, el de la Creu Roja i el Sant Joan de Déu, que esdevindran hospitals de crònics en els propers anys i, per tant, suposaran una pèrdua de 632 llits d'aguts. Una xifra que contrarestarà els 560 llits nous que entraran en servei entre el Palma II i l'Hospital d'Inca.

Fent comptes, el PSM assenyala que si ara n'hi ha un total de 1.763 llits d'aguts a Mallorca, d'aquí a cinc anys, en el 2003, el nombre serà de 1.596. És a dir, 167 llits menys que ara, tot i que s'hauran inaugurat dos hospitals nous.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.