algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Els Verds proposen cobrir les Balears amb vials per a bicicletes

El diputat Josep Ramon Balanzat té previst presentar el projecte al Parlament

El partit d'Els Verds, a través de Josep Ramon Balanzat, té previst presentar al Parlament una proposta per cobrir les Illes d'una xarxa de vials per a bicicleta que connectin els 53 municipis de Mallorca, els 8 de Menorca i els 5 d'Eivissa. Segons aquest partit, el projecte ofereix «una elevada seguretat per als desplaçament per motius laborals i d'oci alternativa o complementària al model actual de transport amb cotxe privat».

Per una banda, es tractaria de cobrir les Illes d'una xarxa de pistes per a bicicletes que anirien segregades dels vials dels cotxes. Aquest xarxa tindria inclosa voreres-bici dins els nuclis urbans, sendes-bici que discorrerien per espais oberts com puguin ser parcs i jardins i camins rurals condicionats i senyalitzats amb prioritat ciclista «seguint els models de països europeus com Holanda, Bèlgica o Alemanya».

El projecte d'Els Verds, que es troba en fase de planificació, donaria servei als habitants que s'haguessin de desplaçar diàriament entre els nuclis urbans del centre i la perifèria, comenta Boro Miralles, coordinador del projecte i un dels fundadors d'aquest partit. «Els usuaris de la bicicleta podrien accedir per vies adequades i segures als centres educatius, instal·lacions esportives i culturals i estacions de transports».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.