algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El GOB valora el parc de l'Albufereta com el primer «gran èxit» del 12-N

Diu que, per desgràcia, manifestar-se és una forma de participació molt eficaç

El president del GOB, Joan Rita va valorar ahir la decisió del Govern de declarar Parc Natural s'Albufereta d'Alcúdia-Pollença com el «primer gran èxit de la manifestació del 12-N». Davant aquest fet el dirigent del GOB, ironitzava sobre la necessitat de convocar una manifestació cada mes. «Ara "deia Rita" com en el cas del Trenc, de Sa Dragonera i tant d'altres" queda clar que, per desgràcia, a Mallorca les mobilitzacions són la forma de participació ciutadana que és més escoltada». Encoratjats per aquest fet, els dirigents del GOB preveuen una massiva participació ciutadana per al 12-N.

Però Rita, que compareixia davant la premsa acompanyat del responsable del GOB per a temes urbanístics, Miquel Àngel March, volgué fer incendència que en aquest moment la batalla se centrava en del desmesurat creixement urbanístic, que «posa en perill la nostra qualitat de vida».

En aquest sentit, March recorda que, tot i la manifestació no anava contra ningú, totes les administracions tenien responsabilitats, i que el Govern balear, per competències i pressuposts, la que més en tenia. En la mateixa línia, March recordà que la qüestió fonamental en la lluita contra el creixement urbanístic era desclassificar i que Jaume Matas havia llevat als Consells Insulars aquesta possibilitat.

De moment, continuen arribant adhesions d'entitats ciutadanes, que a hores d'ara, ja superen la cinquantena: ARCA, Federació d'Associacions de Veïns, Obra Cultural Balear, Associació per la Defensa de Mallorca, Plataforma de Mallorca contra l'Autopista de Llevant, Joventut d'Esquerra, Joventuts Socialistes, Centre Cultural d'Algaida, Alas, Lobby de Dones, Joves del PSM, Associació Universitària de les Illes Balears, Bloc d'Estudiants Independentistes, Associació d'Artistes Visuals, Amics del Museu Marítim, Amics i Amigues de Son Sardina i sa Garriga, Amics de la Terra, Societat d'Història Natural, Amics dels Parcs Naturals, Grup Excursionista de Mallorca, La Valldemossa que Volem, Fundació Maria Ferret, Fundació Emili Darder, CCOO, UGT, STEI, STIB, Unió de Pagesos, SABEI, UM, PSOE, PSM, EU, ERC, Esquerra Alternativa, Els Verds, Revolta; els Ajuntaments de Llubí, Pollença, Binissalem, Felanitx, Lloseta, Artà, Maria de la Salut, Alaró, Alcúdia; entre moltes d'altres entitats. El GOB preveu que abans de dijous les adhesions hauran arribat al centenar.

Al llarg dels pocs dies que manquen per a la manifestació el GOB i els adherit a la seva crida intensificaran les accions perquè la resposta ciutadana sigui massiva. L'organització no oblida que la gent és més difícil de mobilitzar ara que fa déu anys. Durant aquests dies s'emetran espots per les TVs i ràdios locals.

Ample ressò  

El diari britànic he Independent recull en l'edició d'avui la notícia de la manifestació del 12-N. Encapçalat pel titular «Mallorca diu no a més turistes», el diari explica els motius que han mogut als organitzadors a convocar-la, i els problemes que afecten el medi ambient i la societat illenca pel desenvolupament intensiu del turisme. Es cita el GOB i personal de l'UIB, i es parla dels problemes d'acumulació de fems, marginació del català a la vorera de mar i la proliferació de segones residències. L'article també menciona els contactes entre l'UIB i altres illes mediterrànies per treballar junts en problemes comuns.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.