algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
19°

Rami: «Viva Air va morir fa tres anys i el tancament n'és irreversible»

El conseller parlarà amb Ibèria, però no garanteix els llocs de feina

El conseller d'Economia i Hisenda del Govern balear, Antoni Rami, manifestà ahir el seu convenciment de que el tancament de la companyia aèria Viva Air és definitiu. «La companyia va morir fa tres anys quan Iberia i el Sepla acordaren que Viva deixaria el mercat dels vols regulars i es dedicaria només a la línia xàrter».

Rami va ser designat al llarg d'aquesta setmana pel president Jaume Matas com a mediador entre els treballadors de Viva i la companyia Iberia. «El meu paper és intentar que ambdues parts arribin a un nivell d'acord important per tal de trobar una sortida a la situació d'incertesa que s'ha creat. El que no puc fer, perquè entre altres coses no entra dins les meves funcions, és garantir tots els llocs de feina dels treballadors de l'empresa», va afegir Rami, que al començament de la setmana que ve té previst reunir-se amb diferents representants dels tres comitès d'empresa que la companyia xàrter té a Balears.

D'aquestes reunions sortirà una estratègia de viabilitat encaminada a propossar que, en cas de que finalment arribi l'expedient de regulació d'ocupació, la totalitat dels empleats actuals de Viva romanin als seus llocs de teball.

En dies posteriors, Rami iniciarà els contactes amb els directius d'Iberia.

Teletreball  

Els consellers d'Economia i Treball, Antoni Rami i Guillem Camps, presentaren ahir el primer centre de la xarxa de teletreball de les Balears. Aquest està situat a Ciutadella i tindrà com a principals objectius oferir serveis d'internet i videoconferència a tots aquells professionals que no puguin o no vulguin desplaçar-se a les altres illes per fer la seva feina. Aquesta iniciativa ha comptat amb el recolçament de Pimem-Menorca i està previst que es repeteixi a Mallorca i Eivissa, on en breu s'intal·laran nous centres.

Rami va fer una crida a la sensibilització de tots per tal «d'assumir els reptes tecnològics dels nostres temps».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.