algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
24°

Espectacular simulacre d'intervenció antidroga a la badia de Palma

L'exercici tingué lloc amb motiu de la reunió de directors nacionals de Duanes

Les aigües de la badia de Palma foren ahir migdia l'escenari del simulacre DINALEP"98, amb motiu de la reunió de directors de Duanes d'Amèrica Llatina, Espanya i Portugal. L'exercici consistí en una hipotètica persecució i detenció d'una unitat naval de contrabandistes que transporten drogues. Les naus de Vigilància Duanera practicaren els diferents sistemes de comunicació, xifrat i desxifrat de claus per obtenir millors resultats en els casos d'intervencions reals.

La patrullera Aguila, que pot arribar a una velocitat de 25 nusos, fou l'encarregada de realitzar el paper del «dolent de la pel·lícula».

El vaixell d'Operacions Especials Petrel fou l'encarregat de perseguir la unitat naval on se suposava que hi havia els delinqüents. L'embarcació s'encarregà de perseguir l'Aguila i quan va estar a una distància adequada es posaren en marxa dues patrulleres a l'interior del Petrel que efectuaren les tasques de captura.

Mentre les dues patrulleres es dirigien cap a la nau dels «sospitosos», des de l'aire se seguien tots els moviments gràcies a dos helicòpters Bolkov 105. Quan la patrullera Aguila ja havia estat abordada pels mitjans navals, es procedí a la davallada d'efectius des dels helicòpters. Una vegada «capturat» el vaixell dels contrabandistes es donà per conclòs el simulacre.

Durant l'exercici es posaren en marxa sense cap tipus de problema els sistemes de Claus Operatives amb què compta cada un dels efectius participants per mar. També es provaren les Claus Aviomar consistents en la comunicació entre els vaixells i els helicòpters.

El simulacre DINALEP"98 fou seguit pel ministre d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato, el qual seguí els moviments des d'un helicòpter que aterrà en el Petrel. En aquest vaixell hi havia el president Matas, que també pogué presenciar les evolucions dels mitjans de Vigilància Duanera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.