nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

La Sala s'adhereix a la manifestació del 12-N i anima els veïns a participar-hi

El ple aprovà decretar la suspensió de llicències dins els espais naturals

L'Ajuntament de Felanitx s'ha adherit a la manifestació convocada pel GOB per a dijous dia 12 de novembre a la plaça d'Espanya de Palma contra el creixement urbanístic. A la vegada, convida els ciutadans de Felanitx que «hi acudeixin per expressar democràticament i pacífica la voluntat de defensa del nostre territori davant les agressions urbanístiques que amenacen el futur i hipotequen la qualitat de vida dels ciutadans de les Illes».

D'aquesta manera s'expressà la moció d'urgència presentada pel PSOE en el darrer ple, moció que tot d'una va rebre el suport del grup municipal de Coloms a la Sala (Cals) i del regidor de Convergència Balear (CB), Antoni Grimalt, mentre que els regidors del Partit Popular (PP) varen votar en contra d'adherir-se a la manifestació.

El batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), argumentà la presentació d'aquesta moció en el sentit que «el Parlament ha aprovat únicament amb els vots del grup popular la Llei de mesures cautelars fins l'aprovació de les directrius d'ordenació del territori. Aquesta llei ha limitat les competències del Consell de Mallorca, ha impedit la culminació de les mesures cautelars que el CIM ha acordat dur a terme, i ha permès el desenvolupament de nous urbanitzables a la costa i nuclis de població de nova planta».

En el decurs del mateix ple, els grups municipals del PSOE i Cals aprovaren decretar la suspensió de llicències de parcel·lació, edificació i demolició dins les zones classificades com a espais naturals. La mesura afecta les Àrees Naturals d'Especial Interès i també les zones classificades com a Àrea Rural d'Interès Paisatgístic (ARIP). La suspensió és per un termini d'un any. Durant aquest període els serveis tècnics municipals redactaran la modificació puntual del Pla general perquè la protecció d'aquestes zones sigui definitiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.