algo de nubes
  • Màx: 18.92°
  • Mín: 8.69°
18°

L'hospital Sant Joan de Déu comença la reconversió en centre sociosanitari

Així s'inicia la reorganització del mapa sanitari esperant el Palma II i del d'Inca

La reorganització del mapa assistencial sanitari de les Illes ja està engegat. Conjuntament amb la construcció de nous centres hospitalaris (Son Llàtzer, Inca, Menorca), es va acordar la reconversió dels actuals hospitals de suport, que esdevindran centres de crònics i d'atenció sociosanitària. Una transformació que ha començat per l'hospital Sant Joan de Déu, segons una sèrie de compromisos adoptats ahir entre la gerència del centre, encapçalada per Joan Domènech, i la Direcció Territorial de l'Insalud, que presideix Javier Rodrigo de Santos.

Així, segons aquests acords, durant els propers dos anys, que és el temps que tardarà l'Hospital Son Llàtzer (Palma II) en estar enllestit per ser inaugurat, Sant Joan de Déu s'anirà reconvertint progressivament en un procés de reducció de llits d'aguts i d'activitat quirúrgica, sobretot ortopèdica i traumatològica, a favor de l'activitat pròpia d'un model de centre sociosanitari. És a dir, atenció de malalts crònics i rehabilitació, principalment, la qual cosa es traduirà en una activitat assistencial de mitjana i llarga estada hospitalària.

No obstant això, si el Palma II patís qualque retard en la seva engegada, es renovaria el concert amb el Sant Joan de Déu un altre any, per tal de continuar la seva tasca d'hospital de suport.

La reducció de l'activitat quirúrgica i l'atenció d'aguts, segons va explicar Rodrigo de Santos, es compensarà amb una redistribució també progressiva dels casos entre la resta d'hospitals, mentre s'espera l'enllestiment de Sont Llàtzer. Aquests casos es destinaran a un o a un altre centre d'acord amb la seva procedència geogràfica. És a dir, per proximitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.