algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Emaya revestirà el centre històric de 209 bústies xucladores de fems

El projecte de recollida pneumàtica en el nucli antic és 500 milions més car

La instal·lació de la recollida de fems mitjançant el sistema de succió en els carrers del centre històric de Palma es fixarà sobre un total de 209 bústies xucladores, 7.459 metres de canonades i 16.693 metres de conductes i cables. A la fi, després que el darrer Consell d'Administració d'Emaya aprovàs el projecte de recollida pneumàtica, les olors provocades per les lixiviacions dels contenidors i els renous nocturns dels camions de fems passaran a ser història.

Divendres passat, la presidenta de l'Empresa Municipal d'Aigües, Maria Crespo, va veure de manera definitva el seu projecte adjudicat a la unió d'empreses formada per Centralsug, Dragados i Urbaser SA per un import de 2.000 milions de pessetes la primera fase, més 250 milions més per a la construcció de la planta central de la recollida, que finalment haurà de ser subterrània, a l'avinguda de Gabriel Alomar i Villalonga, davant l'antic Avenida's Center.

En aquesta primera fase es preveu dotar de canonades, tot aprofitant les obres del pla Mirall, 721.000 metres quadrats de carrers, que representa un 68 per cent de tot l'àmbit que comprèn el projecte. L'actuació de la primera fase inclou els carrers de l'interior de la zona de les avingudes fins la plaça d'Espanya, Sant Miquel, la rambla dels Ducs de Palma de Mallorca, el passeig del Born, Antoni Maura, Dalt Murada o parc de la Mar. És a dir, que abracen gairebé tota la part de dalt, llevat de la zona de Geranis/Porta Pintada, i una petita part de baix.

La segona fase suposa estendre les xarxes subterrànies de recollida uns 343.000 metres quadrats, un 32 per cent del projecte, amb un cost addicional de 250 milions. Els carrers encara estan per concretar, ja que depenen de les altres obres municipals.

Segons Maria Crespo, l'increment dels costs en relació al pressupost inicialment plantejat (2.000 milions) és degut a diversos motius, entre els quals destaca la construcció de la central de recollida que finalment ha de ser soterrada.

Les obres costaran 500 milions de pessetes més a causa, segons assenyala Crespo, del major gruix de les canonades que han d'instal·lar-se i al fet que aquestes hagin d'anar pel centre dels carrers en lloc de pels laterals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.