algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
19°

L'associació de veïns del Port ingressa 75 milions en l'explotació de platges

Sorprenen les subvencions que l'entitat destina als militars de la Base i al futbol

L'Associació de Veïns del Port de Pollença ha ingressat enguany en l'explotació de platges 75 milions de pessetes, deu milions més que la quantitat pressupostada per la junta anterior.

Les bones temperatures registrades durant quasi tot l'estiu, excepte les del mes de setembre, han permès que l'associació ingressàs d'entre 500.000 pessetes a prop d'un milió de pessetes diàries amb la concessió de les platges. Ara, aquests elevats ingressos permeten a la nova directiva, que representa els veïnats del Port de Pollença, continuar amb la política de subvencions que portava a terme l'anterior junta. També, els ha possibilitat obrir noves vies d'ajut cap a altres col·lectius. En aquest sentit, sorprenen les subvencions que l'entitat destina tant als militars de la base d'Hidros del Port de Pollença com a la Guàrdia civil.

El president de l'Associació de Veïns del Port, Felip Seguí Alemany, justificà aquestes ajudes econòmiques, que pugen a 300.000 pessetes més IVA, amb el fet que «a la base ens deixen guardar les gandules a l'hangar durant l'hivern i a més pels Reis també ens permeten fer les carrosses a la seva fusteria». Mentre que «la Guàrdia civil de la Mar ens dóna totes les facilitats, sempre dins la legalitat, per desenvolupar les nostres tasques», afegí al respecte Miquel Alzamora, exregidor socialista i ara, també, representant de l'Associació de Veïns del Port de Pollença.

Seguint amb aquestes ajudes, cal comentar que encara que l'associació enunciàs «l'acte públic de lliurament de subvencions de l'any 98» adjuntant el llistat de les entitats entre les que es reparteixen prop de tres milions de pessetes, després, des de la mateixa seu de l'organització, es precipitaven, tant Seguí com Alzamora, a dir que no eren subvencions el que donaven a la Guàrdia Civil i als militars de la base aèria sinó «col·laboracions». «No és una subvenció, és una col·laboració», insistien. Al mateix temps que deixaven clar que el que feien era «pagar el refrigeri que dóna la Benemèrita el dia de la seva festa».

Parlant de festes, també destaquen entre aquestes donacions el mig milió de pessetes que l'Associació de Veïns pensa invertir en la festa del soci. Cal comentar que aquesta agrupació, malgrat que es suposa que representa els veïns del nucli costaner, només compta amb uns 229 socis. Entrar a la societat resulta força complicat, fet pel qual ara la junta nova ha encarregat a juristes la revisió dels estatuts, força antiquats, i que, fins i tot, «sembla ser que freguen la inconstitucionalitat, segons Alzamora.

Cal dir que Alzamora també és entrenador del Port de Pollença Club de Futbol, societat a la qual destinen la subvenció més elevada, un milió de pessetes. Aquesta ajuda ha generat un enfrontament entre el club de futbol del Port de Pollença i el de Pollença. Resulta que ambdues entitats esportives reben una subvenció per part de l'Ajuntament de Pollença d'un milió de pessetes. Per això, ara amb la donació de l'Associació de Veïns el club del Port es veu doblement beneficiat, quan de fet compta amb un nombre menor d'equips de futbol.

Multes  

L'actual junta directiva, que presideix Felip Seguí, haurà de pagar una multa endarrerida de 300 mil pessetes, «perquè no havien demanat permís a Comandància de Marina per llogar els velomars».

La directiva anterior havia deixat un romanent de tres milions de pessetes. No obstant això, deixaren sense pagar 3'7 milions de pessetes d'una factura de velomars i una altra de 800.000 pessetes en para-sols. Cal comentar així mateix que abans d'entrar la nova junta, havia ingressat el mes de maig 5'4 milions i, fins el 18 de juny, 888.000 pessetes més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.