nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
20°

Matas diu al GOB que és el Consell el qui ha aprovat les urbanitzacions

Joan Verger assenyala la incineradora de Son Reus a l'organització ecologista

El president del Govern balear, Jaume Matas, fa responsable el Pacte de Progrés del creixement urbanístic experimentat a Mallorca al llarg dels darrers tres anys. Joan Verger, president del Partit Popular a les Illes Balears, considera que, si a l'Illa hi ha cap situació ecològicament insostenible, aquesta és la de Son Reus. Així responen els màxims responsables del Govern i del partit que li dóna suport a la manifestació que el GOB ha convocat per al dotze de novembre contra la moratòria Matas. Segons l'organització ecologista, la iniciativa del Govern no tan sols no frena la creació d'urbanitzacions, sinó que l'estimula, al mateix temps que impedeix que el Consell de Mallorca pugui aplicar la seva política de protecció del territori.

«A Mallorca només hi ha una institució, el Consell Insular de Mallorca, amb competències per aprovar noves urbanitzacions. El GOB, que té tot el dret del món a convocar una manifestació, hauria de tenir en compte que el Pacte de Progrés és el responsable de les urbanitzacions aprovades al llarg dels darrers tres anys», declarà el president del Govern balear.

Joan Verger, pel seu costat, digué que el GOB actuava «estranyament» en no «obrir boca» sobre la situació de Son Reus. D'altra banda, Verger explicà que la discussió de les directrius d'ordenació del territori havia de menester un clima de «màxima tranquil·litat» i que una manifestació no contribuïa a crear-lo.

El GOB ha convocat una manifestació el 12 de novembre contra la moratòria Matas i el creixement urbanístic. A la crida de l'organització ecologista, s'hi han adherit ràpidament PSIB-PSOE, PSM, UM i EU, així com diverses entitats cíviques. L'organització ecologista justifica la mobilització en el fet que el Govern de Jaume Matas «no és capaç de donar una resposta clara i contundent» a l'actual situació d'«insostenibilitat del creixement urbanístic que posa en perill el territori, els recursos naturals i la nostra qualitat de vida, així com el col·lapse de les infraestructures. El GOB acusa el Govern d'«estimular la creació de nous projectes» i d'impedir que «els consells insulars puguin aturar definitivament les urbanitzacions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.