nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.49°

El Centre Meteorològic i Aena estudien instal·lar el radar al massís de Randa

Després d'estudiar altres alternatives no s'ha trobat cap lloc més adient

El Centre Meteorològic de Balears estudia instal·lar el radar en una de les muntanyes del massís de Randa, ja que es va descartar Cura perquè era incompatible amb l'antena de control aeri d'Aena.

Agustí Jansà, director del Centre Meteorològic, va manifestar a aquest diari que s'havien estudiat altres alternatives per situar el radar. Després de descartar sa Talaia Freda d'Artà, pel greu impacte que això suposava, es va pensar amb el puig de Cura a Algaida però aquesta ubicació també és impossible pel bloqueig que suposa al control d'Aena.

Segons Jansà, «totes les alternatives que hem estudiat són dolentes i el més adient seria col·locar el radar meteorològic al mateixa massís de Randa, en una de les muntanyes d'aquell entorn, però per això necessitam el vistiplau d'Aena, que ens ha d'informar de quina situació és la més adient perquè no intercepti el control aeri».

De la seva banda, el director de control aeri d'Aena, Alejandro Egido, va comentar que «és possible la ubicació del radar meteorològic al massís de Randa sempre i quan es respecti una distància de tres a quatre quilòmetres de l'antena de control aeri d'Aena en línia recta i crec que aquesta situació és possible».

De totes maneres, segons Egido, «s'ha de realitzar un estudi específic sobre la zona, així mateix, consider que aquest lloc és un bon lloc i en principi, el Centre Meteorològic pot comptar amb el nostre suport».

Aena es va comprometre amb el Centre Meteorològic a col·laborar en la recerca d'un altre emplaçament. «També es va contemplar la instal·lació d'un radar meteorològic entre Esporles i Puigpunyent, però aquesta ubicació va quedar descartada», explica Alejandro Egido. Un altre indret que també s'ha estudiat és na Burguesa però l'impacte ambiental seria bastant greu». Als veïns de Randa no els ha fet molta gràcia que es tornàs a pensar amb els voltants de la zona per instal·lar-hi el radar meteorològic.

El president de l'Associació de Veïns de Randa, Pere Verdera, ha explicat que «la zona està molt degradada, a Cura és quasi insultant la proliferació d'antenes que hi ha al santuari i això s'hauria d'aturar un poc».

D'altra banda, el Centre Meteorològic no s'ha posat en contacte amb el batle d'Algaida, Jaume Jaume, «perquè encara no tenim el projecte fermat», explicà Jansà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.