algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
21°

Cort haurà de ser rigorós amb els terminis del pla Urban si en vol l'ajut

Europa pagarà el 50 per cent dels 2.400 milions del programa

«Les actuacions incloses dins el pla Urban hauran d'executar-se abans del 2001, la contractació de les darreres obres s'haurà de fer abans del mes de desembre d'enguany i Cort haurà de complir obligatòriament aquests terminis si no vol que Brussel·les li retiri l'ajut». Així ho afirmà ahir el representant comunitari del pla Urban a Espanya, Avel·lí Mencia, en el transcurs de la inauguració de l'exposició recopilatòria dels treballs de rehabilitació que es duen a terme en el centre antic de la ciutat.

Brussel·les ha aportat el 50 per cent d'un total de 2.400 milions de pessetes prevists per al desenvolupament del pla Urban. Les actuacions, consistents en la creació d'empreses, la millora de les infraestructures i l'entorn físic, afecten bàsicament el barri de la Gerreria i la Calatrava. Així mateix, es complementen amb un programa de rehabilitació d'habitatges. A la reforma d'immobles el Ministeri de Foment ha destinat el 40 per cent d'un total de 1.100 milions.

Durant aquests dies es podrà visitar en el Casal Solleric l'exposició d'un pla decisiu «en el procés de transformació urbanística de Palma, el més important d'aquest segle», afirmà el batle, Joan Fageda, a l'acte de presentació. Un projecte innovador que no només actua embellint la zona sinó també tractant els problemes socials del barri en qüestió.

Per això, ahir, l'arquitecte i gerent del Patronat Municipal de l'Habitatge, Tomàs Fortuny, comentà que «en el Puig de Sant Pere, durant 15 anys, hem aconseguit que la iniciativa privada instal·li un hotel i un restaurant i que alguns particulars rehabilitin els seus habitatges, però no acabaven d'arrancar o el que és el mateix no es reactivaven, simplement, perquè no hi havia un programa social. El pla Urban permet aquesta reactivació social, formant la gent, creant centres de Tercera Edat, etc».

De fet, amb el programa també s'ha aconseguit incentivar el mercat immobiliari a la Calatrava i la Gerreria, i això és a judici dels experts un «primer símptoma de confiança de la iniciativa privada». De fet, Fortuny explicà que l'objectiu és crear condicions perquè «la iniciativa privada s'interessi per la zona i així s'instal·li gent de més alt poder adquisitiu».

Concretament, en el Puig de Sant Pere s'han rehabilitat onze edificis i dos locals comercials. Mentre que a la Calatrava aquesta xifra puja a 40 immobles, cinc locals i un pàrquing; en el Jonquet s'han reformat onze habitatges i a més s'ha edificat un centre cultural. El darrer lloc on s'ha actuat ha estat a la Gerreria, on el nombre d'habitatges reformats pel Patronat s'eleva a quinze, més un local comercial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.