algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

La UIB debatrà demà els canvis més importants de l'etapa Huguet

La reforma dels estatuts limitarà el mandat del rector a vuit anys

La Junta de Govern de la Universitat de les Illes (UIB) debatrà demà divendres, en una sessió extraordinària, el que ha de ser el text definitiu de la reforma dels estatuts de la Universitat, que posteriorment haurà d'aprovar el Claustre. Una reforma que ja es contemplava en el programa de Llorenç Huguet quan es presentà al rectorat de la UIB, i que suposarà canvis de gran importància dins l'organigrama i el funcionament de la institució.

La reforma dels estatuts marcarà el distanciament definitiu de l'anterior etapa rectoral, encapçalada durant dotze anys per Nadal Batle.
Així, un dels primers canvis contemplats és la limitació del càrrec de rector a un màxim de dos mandats de quatre anys. Una novetat que suposarà, una vegada aprovada, que Llorenç Huguet ha arribat enguany a l'equador del seu càrrec, ja que aquest és el seu quart i darrer curs del primer mandat al capdavant del rectorat.

Abans de finalitzar el present curs es convocaran eleccions a rector de la UIB. Uns comicis als quals Huguet encara es pot presentar, tot i que fins ara no ha confirmat que ho vulgui fer.

Uns altres canvis explícits en la reforma serà la reorganització percentual dels diferents col·lectius universitaris dins el Claustre, la supressió dels Consells d'Estudis i la creació de la figura del síndic universitari, que substituirà l'actual Comissió de garanties. Aquest càrrec desenvoluparà unes funcions semblants a les del defensor de l'estudiant. S'ha de recordar que el text de reforma dels estatuts presentat el mes de maig del 96 no va ser aprovat pel Claustre, per la qual cosa es va haver de repetir el procés i la redacció del document de reforma. No és previsible que això es repeteixi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.