nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Unes 250 famílies es beneficiaran del programa d'educació infantil de Cort

L'Ajuntament gairebé ha duplicat el pressupost del bo escolar respecte del curs passat

Dues línies d'actuació conformen el programa d'educació infantil de l'Ajuntament de Palma que beneficiarà unes 250 famílies d'entre les més necessitades. Una fa referència a les 402 places que ofereixen les quatre escoletes municipals, que sempre són adjudicades en funció de les necessitats. L'altra, fa referència al bo escolar, que enguany ha duplicat el seu pressupost, i serà gaudit per un total de 251 nins.

Pel que fa al Patronat municipal d'escoles d'infants, que engloba les de Santa Catalina, Son Roca, Ciutat Antiga i s'Arenal, enguany disposarà d'un pressupost de 368 milions de pessetes, que permetran de mantenir en condicions adients les 402 places esmentades. L'Ajuntament aportarà 275 milions del total, i la resta es recaptarà amb les quotes dels pares.

Aquestes quotes, en funció de les condicions econòmiques de cada família, poden ser de tres tipus: quota reduïda, mitjana i alta. Els preus de les quotes van d'un mínim de 1.900 pessetes mensuals a un màxim de 35.000, segons va informar el regidor d'Educació, Jordi Llabrés.

Enguany és el segon curs d'aplicació de l'abonament escolar que l'any passat es va engegar de manera experimental. Així, una vegada avaluats els resultats, l'equip de Govern municipal ha decidit gairebé la duplicació de la partida pressupostària destinada a aquesta capítol. Dels 15.000 milions invertits el curs 97-98, enguany es passarà a una despesa d'entre 25 i 28 milions en concepte de bo escolar.

Concretament, del total de 451 sol·licituds per gaudir de les ajudes de l'abonament, s'han concedit un total de 251, que supera considerablement els 215 bons de l'any passat.

Segons el responsable educatiu municipal, per atendre totes les sol·licituds s'haurien de menester uns cinquanta milions de pessetes.
El nombre d'escoletes afectades ha estat enguany de més de vint.
Aquest augment pressupostari no té cap intenció electoralista, segons va assegurar Llabrés, sinó que més aviat és la conseqüència d'una consciència de feina coherent.

El regidor d'Educació va indicar que la intenció de l'Ajuntament és continuar en aquesta mateixa línia, perquè cada vegada se'n beneficiï més gent. Així, va pronosticar que per al curs 99-2000 es dedicaran entre 35 i 40 milions de pessetes al bo escolar. Tot i que les eleccions estan pel mig i mai no se sap qui haurà de dur endavant llavors aquestes actuacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.