nubes dispersas
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 13.93°
18°

Munar i Sampol repliquen a un Josep Borrell «centralista» i «inconstitucional»

Els nacionalistes atacaren l'oferta d'unitat del cap del PSOE al PP

El líder del PSOE, Josep Borrell, ha incrementat la seva antipatia entre els partits nacionalistes de Mallorca arran de l'oferta que aquest cap de setmana va fer al PP de José María Aznar per formar un front comú contra els nacionalismes.

A la presidenta del Consell de Mallorca i presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, simplement no li han agradat «en absolut» les paraules de l'aspirant socialista al Govern de l'Estat. «Representa "afegí ahir Munar" la política dels partits centralistes amb una ideologia que va en contra de les autonomies i de la formació d'un Estat plurinacional».

De tota manera, la portaveu d'UM considera que les declamacions de Borrell fracassaran pel que fa a aconseguir el beneplàcit popular «perquè el ciutadà està molt acostumat a rebre segons quin tipus de missatges i a rebutjar-los».

Recordam que Borrell oferí el seu suport a l'equip d'Aznar per evitar que s'hagi de sotmetre al «xantatge» dels nacionalistes.

Confon l'enemic

Davant aquesta posició, tampoc no es feren esperar les rèpliques del secretari general del PSM i vicrepresident del Consell de Mallorca, Pere Sampol: «Borell confon quin és el seu enemic natural "asseverà ahir", que no pot ser un altre que el PP, i alhora contribueix a confondre l'opinió pública i a criminalitzar les formacions nacionalistes democràtiques».

El nacionalista incidí també en el fet que «Borrell no pot oblidar que les forces nacionalistes que ara com ara tenen representació tant en el Congrés dels Diputats com en els parlaments autonòmics jugaren un paper destacat en la lluita per la democràcia, mentre el PP és l'hereu de la dreta de sempre i un partit amb molt poca història democràtica».

Basant-se en aquests preceptes, Sampol afegí que el portaveu del PSOE «comet un greu error d'estratègia política i al mateix temps exclou una part de la seva militància com és el PSC, que defensa unes tesis més flexibles pel que fa als temes relacionats amb el nacionalisme i amb la concepció de l'Estat». El cap del PSM afirmà que aquesta casta d'afirmacions han proliferat des de les firmes de la Declaració de Barcelona i de Lizarra i manifestà que «s'ha deixar en mans del ciutadans la llibertat de triar quin marc polític volen». Així, lamentà que «un fet tan simple com la proposta de revisar l'actual marc constitucional aixequi tantes susceptibilitats i gereneri una reacció tan intolerant com la que mantenen el PP i el PSOE».

Tot plegat ha conduït Sampol a denunciar que «l'actual missatge del PSOE demostra que aquest partit ha apostat per mantenir la cohesió d'Espanya com a nació única dins l'Estat i, per tant, és un missatge inconstitucional i agressiu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.