algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Mor després de quatre dies d'agonia el cambrer cremat en el Cappuccino

Francisco Córdoba, de 21 anys, rebé de ple l'impacte de l'explosió

Les esperances es frustraren. Francisco Córdoba Maldonado deixà de respirar ahir a l'hospital La Fe de València a causa de les lesions que, diumenge passat, patí en l'explosió del cafè Cappuccino del passeig marítim de Palma.

Les expectatives dels serveis mèdics de bon començament foren pessimistes. Tenien sota la seva responsabilitat un pacient amb el 95 per cent del cos cobert de cremades de segon i tercer grau, a la qual cosa s'afegia la fractura oberta de la tíbia i el peroné.

La desgràcia s'havia agreujat amb el jove aquell diumenge quan, passades les onze del matí, sembla que va provar d'accedir al magatzem subterrani del cafè. Ell era l'únic que era en la part interior del negoci. La deflagració, tot ho indica, el va encertar de ple, per després causar ferides a desenes de persones més.

Els primers externs en oferir socors a les víctimes del sinistre varen ser els membres de la platilla del bar Marítimo. Varen ser ells els qui tragueren Francisco del local i després una de les ambulàncies desplaçades el traslladà a l'hospital de Son Dureta.

El cos mèdic va veure que no es comptava amb l'equipament necessari per atendre un cas tan greu.
Per tant, aquella mateixa horabaixa una ambulància aèria va dur el ferit fins a La Fe de València. Per estar al seu costat, varen viatjar-hi diversos familiars seus, entre els quals hi era un germà que també era cambrer del Cappuccino.

Així mateix, també varen donar-li suport amb la seva presència representants de la direcció de l'empresa.
Malgrat tot, els metges en tot moment varen privar els congregats de veure el malalt arran de la gravetat del seu estat, que obligava a mantenir-lo sedat.

A les tres de l'horabaixa d'ahir Francisco va deixar de bategar. La notícia va difondre's amb rapidesa entre els familiars i els companys de feina. Alguns d'ells varen saber el trist desenllaç des del mateix local sinistrat, on participaven de forma activa en la retirada de runes.

De moment no s'ha fet públic si el cos del difunt es traslladarà a Palma o a Màlaga, la seva ciutat natal. Tampoc no ha transcendit el lloc ni l'hora del funeral.

«Els teus companys»  

Només unes hores després de la notícia, els portaveus del Cappuccino emeteren una nota que es tancava amb la frase «Per a tu, Francisco», i com a rúbrica dictava «La direcció i els teus companys».

El text literal comunicava el següent: «Quan decidírem anomenar el Cappuccino com a Gran Cafè, no podíem imaginar el significat que aquesta paraula tindria per a nosaltres. Ara coneixem el seu vertader siginificat; per tan grans com han demostrat ser els nostres companys de feina; per com pot ser de gran el patiment; per com ha estat de gran l'esforç desinteressat dels professionals, de les institucions, de la Policia, dels bombers, de tots aquells que amb el seu suport han fet d'aquest malson un exemple de fraternitat; pel gran cor que han demostrat tenir les nostres famílies, els nostres amics... en definitiva, per tot allò gran que es viure».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.