algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

«Completam el jurat de les Estacions amb gent de fora per no encendre el foc»

Ripoll justificà així la decisió de l'Ajuntament, tot i que la polèmica es manté

«Hem escollit els tècnics de fora per evitar revifar la polèmica de bell nou». Amb aquestes paraules el regidor d'Urbanisme, Carles Ripoll, justificava ahir la tria dels membres de prestigi que integraran el jurat del parc de les Estacions. L'Ajuntament de Palma va donar a conèixer dilluns passat el nom del membre d'honor del jurat del parc: l'arquitecte Rafael de la Hoz Arderius, acadèmic de número de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, de la Academie Française d'Architecture i de la Academy of Architecture. També s'incorporaren al jurat com a membres de prestigi l'arquitecte Ignacio Vicens Hualde, catedràtic de la Universitat Politècnica de Madrid, i el doctor enginyer José Antonio del Cañizo Pelate, acadèmic de Belles Arts. No tothom, emperò, està d'acord amb aquesta tria.

Valoracions  

L'arquitecte Felipe Sánchez, un dels organitzadors de la recollida de firmes per aturar el concurs del parc de les Estacions, afirmà ahir que De la Hoz és «un bon arquitecte, però que fa molt de temps que no es parla d'ell. Va ser un primera fila els anys 50 i a principi dels 60». Així mateix, manifestava la desconeixença dels altres dos membres i comentava la postura de l'Ajuntament. «Cort ha volgut assegurar-se per aquest costat».

José Ferragut, un altre arquitecte implicat en aquesta polèmica i signant del Manifest a favor de Palma, valorà Vicens y Hualde. «És un gran arquitecte que fa feina, té molta d'obra i ha sortit a molts de llibres. No és un d'aquests famosos com en Rafael Moneo, però segur que ha de ternir criteri».

Aquestes dues postures, però, no eren compartides per un altre crític: Carlos García Delgado. A l'arquitecte no li semblaven prou qualificats els convidats de prestigi. «Hi ha especilistes en paisatgisme i en urbanisme molt millors a Espanya. També crec que n'hi ha de millors a Mallorca».

Les postures són, per tant, divergents, entre el sector més crític. Mentre, els responsables del Col·legi d'Arquitectes varen preferir un total mutisme i no entrar a fer cap valoració.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.