algo de nubes
  • Màx: 19.64°
  • Mín: 12.82°
20°

Cort ha imposat multes per 700.000 pessetes a amos de cans sense vacunar

L'Ajuntament de Palma multa a onze ciutadans que afronten sancions entre les 25.000 i les 250.000 pessetes

La Policia Local, per mitjà del Negociat de Sanitat, ha procedit a imposar multes a onze propietaris de Ciutat que cohabitaven amb cans sense vacunar. Per mitjà d'aquestes sancions, Cort recaptarà ni més ni menys que 700.000 pessetes. I és que ara tenir cans sense vacunar a Ciutat pot generar més de dos disgusts al propietari. De fet, el Negociat de Sanitat ja ha incoat un total d'onze expedients sancionadors per infraccions al Decret 56/1994, de 13 de maig, de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, mitjançant el qual s'aprovà el Reglament per al desenvolupament i aplicació de la Llei 1/1992, de 8 d'abril, de protecció dels animals que viuen a l'entorn humà.

I encara que els propietaris dels cans tenen un temps per presentar les al·legacions, quatre d'ells ja no ho poden fer perquè «en res desvirtuen la presumpta infracció comesa», apunten des de Cort. Així mateix, altres dos titulars hauran de pagar menys, de fet la meitat, perquè una vegada coneguda la denúncia varen anar a vacunar els cans. En queden set dels sancionats que, ara per ara, no han presentat cap al·legació.

Cal dir que les multes oscil·len entre les 50.000 pessetes i les 25.000 pessetes. La primera quantitat s'aplica a tots aquells que cohabiten amb un animal i no l'han vacunat. En el cas de la segona sanció, s'imposa quan el ca s'ha vacunat un cop coneguda la denúncia realitzada per la Policia Local de Palma o l'inspector d'EMAYA (Empresa Municipal d'Aigues i Clavagueram).

Cal destacar un dels afectats, Petronella W. J. W., qui va cometre una infracció múltiple. Petronella tenia ni més ni menys que cinc cans a ca seva i tots sense vacunar. En aquest cas en particular, la titular dels animals haurà de pagar unes 250.000 pessetes.

Inspecció  

Les infraccions les detecta bé la Policia de barri, quan observa conductes sospitoses a la mateixa via pública, segons informen fons del cos policial. També les denúncies poden arribar per mitjà d'un ciutadà, d'un veí. O bé quan es duen a terme campanyes de col·laboració amb EMAYA. «De forma puntual s'intensifica el recorregut d'inspectors d'EMAYA per les zones ajardinades», expliquen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.