muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

El caos del Carib afecta el trànsit de Son Sant Joan amb importants retards

Un miler de turistes britànics varen patir demores de fins a deu hores per la manca d'avions disponibles

El caos originat al Carib a causa de l'huracà Georges tingué ahir repercussions al trànsit turístic de l'aeroport de Palma amb un miler de britànics afectats per la manca de disponibilat d'avions.

Segons informà l'executiu de serveis de Son Sant Joan, cinc vols d'arribada i cinc de sortida de la companyia Britannia patiren demores d'un mitjana de cinc hores, però que en alguns casos arribaren a les deu, a causa dels problemes en la rotació de vols. La situació de bloqueig aeroportuari a la República Dominicana, especialment, causà aquesta manca d'aparells i la seva repercussió en el trasllat de turistes entre Anglaterra i Mallorca.

Així, un vol amb arribada a Palma prevista a les set de l'horabaixa de dijous, no hi aterrà fins a les cinc de la matinada. Un altre que ho havia de fer a les tres de la matinada patí un retard de set hores, i així successivament. Evidentment, les demores en les arribades es traslladaven de forma immediata a les sortides.

Mentrestant, la situació a la República Dominicana es tranquil·litzava, però la normalitat tardarà encara a arribar a causa dels efectes devastadors de l'huracà. Ahir encara no s'havien restablert les comunicacions. A Cuba, els clients desallotjats de l'hotel Riu Villa Vigía de Cayo Guillermo varen ser traslladats de nou a aquests establiments. I a Florida, els turistes allotjats al Miami Beach, també de la cadena Riu, eren evacuats de forma voluntària.

En qualsevol cas, es confirmà l'absència de ciutadans balears entre les víctimes i ahir mateix es començaren a efectuar els repatriaments des de la República Dominicana. Un miler de turistes espanyols embarcaren a diferents vols d'Air Europa i d'Spanair, segons confirmà el cònsul general d'Espanya a la República Dominicana, Daniel Chamorro. Així mateix, Ibèria també tenia dos avions disponibles per reiniciar els vols amb l'illa.

Bloqueig a Cuba  

Segons les notícies que arribaben des de Cuba, a l'Havana un grup de quaranta-dos turistes espanyols es trobava bloquejats després que el vol que els havia de traslladar cap a Madrid se suspengués. En tot cas, també és previsible que avui mateix es pugui restablir el trànsit i tornin cap a Espanya, un cop que l'huracà ja s'ha allunyat de l'illa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.