algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
19°

L'ordinador del futur a la UIB

El III Congrés UNIMAC 98 començà ahir a l'Escola d'Hoteleria amb cent inscrits

El III Congrés Universitat i Macintosh, UNIMAC 98, va començar ahir a l'edifici Arxiduc Lluís Salvador, al campus universitari en la carretera de Valldemossa. Enguany, el congrés s'ha inaugurat amb la conferència Apple Computer: Torna la innovació al món educatiu, a càrrec del doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears, on l'empresa Macintosh ha fet la primera presentació a Espanya del nou ordinador, l'Apple iMac.

El congrés ha estat organitzat per la Universitat de les Illes Balears, amb la col·laboració de la Fundació Universitat Empresa, l'Ajuntament de Palma i el patrocini d'Apple Computer.

UNIMAC 98, que compta aquesta tardor amb cent inscrits aproximadament, té prevista la participació d'especialistes de les universitats de l'Estat en noves tecnologies aplicades a l'educació i experts en disseny i aplicació de sistemes informàtics en el camp de la medicina.

El congrés, que es clourà demà divendres dia 25, tindrà les portes obertes de l'edifici universitari per a tots aquells professors i estudiants que desitgin acostar-s'hi i conèixer el darrer i sofisticat model informàtic (iMac) de l'empresa Apple.

El president del comitè organitzador i director del Servei de Càlcul i Informació de la UIB, Bartomeu Serra, valorà positivament l'UNIMAC 98 perquè «es tracta d'un congrés universitari amb ponències i tutorials monogràfics per completar formació d'aquestes tecnologies, en què hi ha una zona d'exposició on determinades empreses informen sobre els seus productes». «D'altra banda "afegí Serra", la gent que visiti l'escola d'hoteleria podrà veure el nou ordinador, un model de disseny diferent, que trenca amb la imatge habitual del ordinadors personals». A més d'una estètica innovadora, l'iMac és veloç i disposa de tot el hardware i software necessari per connectar-se a Internet "entre d'altres prestacions", que el converteixen en l'ordinador personal més idoni per als pares, fills, professors i aficionats a Internet de totes les edats.

El Mac més revolucionari  

El nou ordinador ho té tot incorporat. No cal afegir res ni amoïnar-se per res. Pantalla shadow-mask, un monitor de 15 polzades, altaveus estèreo amb so SRS, que inclou micròfon, dues entrades per a auriculars i sortida d'àudio de 16 bits. Té unitat de CD-Rom, port d'infraroigs, un mòdem 56K d'alta velocitat per connectar-se a Internet, ratolí i teclat i una carcassa de disseny que no fa nosa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.