nubes dispersas
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 13.93°
18°

La Policia desallotja les cinc famílies de temporers de Sant Magí

Bauzà diu que l'any que ve a Palma no en quedarà cap dels 300 que hi ha hagut enguany

339
Els temporers vivien en el carrer de Sant Magí. | J.Torres

La Policia Local va desallotjar ahir dematí les cinc famílies que encara quedaven en un edifici del carrer de Sant Magí, a Palma, i que integren devers 30 persones. Després d'embarcar les seves pertinences en furgonetes, la Policia els anà a darrere per evitar que s'establissin en altres indrets de Palma. I així, els va fer fugir de l'edifici d'Agama, explicà el regidor de Policia, Joan Bauzà.

A la una del migdia a Sant Magí només quedava una furgoneta que carregava gallines i el picapadrer que el propietari havia contractat per tapiar l'immoble, on a principi d'any s'instal·laren unes 100 persones de raça gitana.

L'Associació de Veïns del Jonquet va ser la que donà la veu d'alarma i denuncià l'assentament a la Policia, mentre la propietat de la finca coneguda amb el nom de Mar i Terra ho va fer davant els jutjats. La resolució judicial fixà un termini màxim per desnonar-los que expirà el passat dia 21. Ahir, però, la Policia va haver d'intercedir per acabar de treure al carrer les 30 persones que quedaven a Sant Magí.

Enguany a Palma hi ha hagut quasi 300 temporers menys que l'any passat, temporada en què la Policia Local en va registrar un total de 600, dels quals 480 estaven situats a l'Estadi Balear.

Ara, només en queden 50 establers devora Can Torrat, a la sortida 13 de l'autopista cap a la Platja de Palma. I és que les ordres d'aquest regidor són ben clares: treure fora de ciutat els temporers. Al mateix temps que manifesta el seu desinterès per conèixer la futura ubicació d'aquestes famílies. Bauzà entén que la solució al problema passa exclusivament per engegar de Palma els temporers, molts d'ells de procedència extremenya.

Mentre, des de Cort, Bauzà ja mirava cap a la propera temporada: «No tindrem cap assentament». Només queda una sentència per fer fora els temporers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.