muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Cort preveu invertir 400 milions de pessetes en el Rafal Vell i al Nou

Projecten crear-hi una zona verda, un camp de futbol i un passeig

L'Ajuntament de Palma té previst invertir, abans que acabi l'any vinent, ni més ni menys que 400 milions de pessetes en els Rafals Vell i Nou.

Aquesta quantitat inclou les actuacions que Cort preveu realitzar a les barriades. Concretament, l'equip de govern contempla la construcció del passeig que connectarà ambdós nuclis, l'antic Rafal Vell amb el Nou. A més, la realització de tot un seguit d'instal·lacions esportives, entre les quals s'emmarca un nou camp de futbol. També han pressupostat la il·luminació dels carrers i l'asfaltat d'aquests barris.

Igualment, l'Ajuntament contempla la millora i reforma de la zona verda de ses Sorts, situada al Rafal Nou. De fet, va ser ahir, aprofitant el recorregut que cada divendres acostuma a fer el batle de Palma, Joan Fageda, i el regidor d'Economia, José Maria Rodríguez, per les obres del pla Mirall, quan anunciaren la inversió global que tenen previst executar a aquestes barriades de Palma. A la zona de ses Sorts, la quantitat destinada supera els 65 milions de pessetes. Fomento de Construcciones y Contratas SA és el contractista encarregat de millorar i enjardinar aquesta superfície de 25.375 metres quadrats.

En aquest lloc concret, Cort pensa plantar-hi 629 arbres (oliveres, casuarines, eucaliptus, lledoners, paradisos, xicarandes, pebre boners i arbres de l'amor), a més de 522 coníferes majors i 5.437 arbusts (rosers, baladres, hibiscus, romaní). El termini d'execució d'aquest projecte és de sis mesos, i s'espera que pel febrer s'acabi la plantació de les espècies.

Plaça Baltasar Valentí  

Ahir, el batle i Rodríguez també varen donar a conèixer les obres de remodelació de la plaça Baltasar Valentí, que estan a punt de finalitzar.

El projecte, de 16 milions de pessetes, ha estat redactat pel Departament de manteniment de l'Ajuntament i contempla la il·luminació de la plaça i la modificació dels jocs infantils i de petanca. També s'ha considerat oportú substituir els arbres existents perquè «no estaven alineats», segons explicà Rodríguez.

Trams de carrers  

Ahir, també es va donar a conèixer el projecte de millora i reforma dels arbres al tram del carrer Heura, Gessamí i Mestre Chapi. Aquí han substituït els pins existents per nous arbres, i s'ha col·locat protectors metàl·lics a la gran majoria d'alzines sureres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.