algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Els pares podran optar fins a final de mes a les subvencions per comprar llibres de text

Les ajudes convocades a l'àmbit estatal són de 10.000 pessetes

Fa uns mesos, com s'ha fet cada any, el Ministeri d'Educació i Cultura (MEC) va convocar un total de 300.000 ajudes per subvencionar una part de la despesa en llibres de text de les famílies amb menys poder adquisitiu. El termini previst inicialment per poder sol·licitar aquestes ajudes finalitzava dia 30 de juny, però el Ministeri ha decidit perllongar-lo fins al 30 de setembre.

D'aquesta manera, les famílies balears interessades, igual que la resta de famílies de tot l'Estat, encara són a temps d'accedir a aquesta línia de subvencions. Cada ajuda és de 10.000 pessetes, i les famílies poden optar a una ajuda per cada fill en edat escolar.

Aquests doblers es podran dedicar també a l'adquisició de material escolar en general, ja que algunes vegades es dóna el cas que una família té resolt el tema dels llibres, però no pot comprar altres articles necessaris per a l'escolarització obligatòria.

Tothom pot demanar aquestes subvencions, però segons la normativa del Ministeri, els criteris per a l'adjudicació de les ajudes donen preferència als alumnes que es trobin en alguna de les circumstàncies següents i per aquest ordre: orfes absoluts, els membres de famílies que tenguin algun altre membre amb minusvalies legalment acreditades, aquells que el cap de la seva família estigui a l'atur o sigui pensionista, els membres de família nombrosa o, finalment, aquells estudiants fills de vidu o vídua, fadrina, divorciat o divorciada, o separat o separada, legalment o de fet.

Sol·licituds

Les sol·licituds s'han de formalitzar al mateix centre on l'alumne s'hagi matriculat per al curs que ve i amb un model oficial que la Conselleria d'Educació va fer arribar als col·legis i als instituts de les Illes.

Fonts de la Conselleria han manifestat que és impossible calcular quantes ajudes seran atorgades a persones de les Illes, ja que totes les comunitats opten a les mateixes ajudes sense preferències de cap tipus.

Aquestes subvencions del MEC no són incompatibles amb cap altre, per la qual cosa tothom pot accedir a les ajudes sense haver de renunciar a unes altres possibles sol·licituds.

La gratuïtat és l'objectiu

A pesar que totes aquestes ajudes són ben rebudes, la vertadera reivindicació dels pares, que gairebé ja ha tornat històrica, és la gratuïtat dels llibres de text. Un objectiu que no es cansen de demanar, ja que el consideren lògic i necessari. Cal recordar que la despesa mitjana és d'unes 15.000 pessetes per nin, quan s'està parlant d'ensenyament obligatori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.