algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

El Govern oferirà cursos de conversa en català per a estrangers residents

S'impartiran a l'Estudi General Lul·lià i cerquen la integració

El Govern balear continua intensificant esforços per tal d'aconseguir el grau màxim d'integració social possible dels estrangers residents a les Illes. Amb aquest objectiu, enguany s'encetarà una nova línia d'actuacions que consisteix a subvencionar una sèrie de cursos de català per a estrangers, que s'impartiran a l'Estudi General Lul·lià.

Aquesta primera experiència, que vol aprofitar la que ja té el Lul·lià en cursos de castellà per a estrangers, vol convertir-se en una eina d'integració. Per aquest motiu, el disseny curricular i els continguts dels cursos no seran els convencionals, sinó que es potenciarà especialment el domini oral i la conversa, més que la gramàtica escrita, per aconseguir que els alumnes puguin fer servir l'idioma al carrer.

Els cursos començaran el mes d'octubre i es perllongaran fins el maig, amb classes cada dimars i cada dijous. En total, està previst que cada setmana es facin cinc hores de classe: dues de pràctica i tres de llengua.

Els cursos de castellà per a estrangers, que ja tenen una certa tradició a l'Estudi General Lul·lià, tenen un preu de 35.000 pessetes, però amb el suport del Govern, el de català costarà només 20.000 pessetes.

D'altra banda, la Direcció General de Política Lingüística del Govern continuarà la tasca d'assessorament lingüístic i normalització. Així, enguany oferirà assessorament a vuit federacions esportives de les Illes, que han acceptat aquest servei. Aquestes federacions són: Lluita, Bàsquet, Piragüisme, Voleibol, Handbol, Caça, Patinatge i Futbol.

Aquesta tasca d'assessorament es durà a terme en les mateixes federacions, ja que seran els assessors els que es desplaçaran, per tal d'analitzar els documents que es fan servir en cadascuna.

A més a més, la Conselleria editarà vocabularis específics de butxaca de diferents disciplines esportives. Aquests vocabularis es repartiran mitjançant les federacions, la Direcció General d'Esports i la de Política Lingüística. Es distribuiran cinc mil de cada esport.

De moment, s'han editat els d'Atletisme i de Bàsquet, però està previst fer també els de Vela, Tennis i Futbol. Els criteris, en aquest sentit, és la popularitat dels esports.

Distribució  

Aquests vocabularis, dissenyats amb una intenció clarament pedagògica, pretenen convertir-se en una eina de consulta tant en l'àmbit esportiu com a les escoles que, com va manifestar Jaume Gil, director general de Política Lingüística, «és allà on són els esportistes del futur».

El mateix material es distribuirà des de les federacions als col·lectius arbitrals, per tal d'anar introduint el català en la redacció de les actes esportives dels diferents partits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.