muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

Les obres de 35 dels 47 projectes inclosos en el pla Mirall-Centre estan encara pendents d'adjudicar

Les obres de 35 dels 47 projectes inclosos en el pla Mirall-Centre encara no s'han adjudicat, segons dades extretes dels diferents exemplars del BOCAIB que s'han publicat en els darrers mesos.
El desenvolupament de millores en aquesta àrea el dirigeix el regidor d'Urbanisme, Carlos Ripoll, i pel que indiquen les dades, dóna prioritat als projectes de més envergadura i, sobretot, als corresponents al pla Urban, per a la recuperació del barri antic tant en l'àmbit urbanístic com en el social.
En aquest sentit, ens adonam que el 8 de juliol es concedí a Ferrovial S.A. la segona fase de la rehabilitació integral de la Gerreria, és a dir, la restauració de l'edifici Flassaders, amb façanes en el carrer de la erreria i que ha d'acollir serveis de formació per als residents.
Les tasques comencen aquesta setmana, amb un termini d'execució de 12 mesos i amb un pressupost de quasi 250 milions.
El dia 26 de juny ja s'havia adjudicat la tercera fase de rehabilitació integral de la Gerreria a Vias y Construcciones S.A., també amb un pressuport de devers 250 milions i amb el mateix termini d'execució.
Entre els altres projectes de magnitud concedits hi trobam la rehabilitació de la zona de l'església de Sant Francesc i voltants. La tasca, un altre pic, ha recaigut en Vias y Construcciones S.A., amb més de 200 milions de pressupost.
Aquesta mateixa empresa també ha rebut el vistiplau de Cort per emprendre la rehabilitació del carrer del Sol, de Monti-sion i de la Puresa. El pressupost s'apropa als 300 milions de pessetes.
Per contra, entre els projectes destacats mancats d'adjudicació apareixen la rehabilitació integral de la plaça de Cort, la del Pes de la Palla, o les també millores integrals del carrer del Sindicat i vies adjacents.
De la mateixa manera, entre les obres sense adjudicar més cares i que més temps poden suposar hi trobam la restauració total de les murades del baluard de'n Berard, o la remodelació de places, jocs infantils i d'altres en els espais lliures públics de la torre musulmana del Puig de Sant Pere i del bastió batiat amb el mateix nom.

Eixample  

Mentre el pla Mirall-Centre contempla 47 projectes d'obra, les tasques a l'Eixample n'assoleixen fins a 207. Aquesta segona àrea de Palma, de la qual n'és responsable el tinent de batle d'Economia, José María Rodríguez, davant el volum de treball que ha d'assumir ha accelerat la feina i en aquests moments, pel que tenim constància, fins a 27 obres ja estan concloses,i mig centenar estan en plena execució o a punt de quedar enllestides. La tònica general a l'Eixample, en contrast amb el Centre, són projectes que no superen els 50 milions de pessetes de pressupost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.