algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

El pla Mirall-Eixample adapta 2.000 metres de voravia per als minusvàlids

Fageda visità ahir les obres de Son Molines i de la urbanització La Gruta

Les obres del pla Mirall-Eixample suposaran adaptar uns 200 quilòmetres de voravia per als minusvàlids. La majoria d'aquestes modificacions ja estan enllestides o en plena execució, informà ahir el regidor de Manteniment de Cort, José María Rodríguez.

Aquest avenç respon a les millores que s'han duit a terme o que s'estan executant en 100 quilòmetres de carrer del terme municipal. Arribats fins aquí, quedaran per eliminar les barreres arquitectòniques en uns 60 quilòmetres de vorera, per tant 30 quilòmetres de carrer que estan exclosos del pla Mirall.

En aquets sentit, Rodríguez assegurà que en un termini de tres o quatre anys l'adaptació de les vies de Palma serà integral.

Com exemple, el regidor i el batle de Palma, Joan Fageda, visitaren ahir les obres de la urbanització La Gruta, entre el Molinar i el Coll den Rabassa. En la zona s'han invertit quasi 35 milions de pessetes, recursos que han servit, a més de per regularitzar les condicions de les voreres, per aplicar una pavimentació nova, reordenar els aparcaments, soterrar els cables elèctrics i telefònics i fer les canalitzacions per a futures instal·lacions d'enllumenat.

El projecte afecta els carrers de la Gruta, de la Cala, el del Golf de Biscàia, del Golf de Lleó i el de Ciutadella de Menorca.

Així mateix, el cap consistorial i el regidor de Manteniment es desplaçaren al barri de Son Molines, proper al Camí Fondo. En aquest cas, l'obra l'ha subvencionada de forma exclusiva l'Ajuntament, sense comptar amb el suport del Consorci del pla Mirall.

La inversió ha assolit 36.165.337 pessetes, que s'han destinat a pavimentació i dotació de serveis urbanístics diversos.

Entre el fang  

Els portaveus municipals destacaren que aquest indret abans del projecte patia l'absència total de les dotacions més elementals. Així, les condicions d'habitabilitat per als veïns eren qüestionables perquè l'asfaltat estava molt deteriorat, o perquè simplement brillava per la seva absència.

Aquesta circumstància condemnava els residents a una circulació precària, tant a peu com en cotxe, a la pols, als embassaments en ploure i a la consegüent acumulació de fang.

Els carrers beneficiats són els del Sergent García Armengol, el del Brigada Solanas, el Camí Vell i el del Caporal Ferragut Jaume. Malgrat tot, ben al mig de totes aquestes vies, queda un solar privat que per ara és un simple descampat de terra i males herbes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.